Будуть свіжими до Нового року: як волинянам зберігати огірки на зиму

огірки зберігання на зиму

Давно відомо, що фрукти й овочі найсмачніші та найкорисніші саме у свій сезон. Однак, чим ближче до зими, тим більш мізерним стає сезонний асортимент. У зв'язку з цим перед волинянами постає питання, як краще зберегти свіжі огірки.

Про це пише Уніан.

Як зберегти свіжі огірки без холодильника

Щоб зберегти свіжі огірки без холодильника, можна скористатися кількома способами. Один зі способів - замочування огірків у воді. Для цього необхідно помістити огірки у великий контейнер з водою і залишити їх на кілька годин. Після цього огірки потрібно вийняти з води, обсушити й упакувати в папір або тканину.

Ще один спосіб - зберігання огірків у піску або соломі. Для цього потрібно покласти огірки в ящик або кошик, а потім покрити їх зверху шаром піску або соломи. Цей метод допоможе зберегти огірки свіжими на кілька днів.

Як зберегти свіжі огірки в холодильнику - покрокова інструкція

Осінь уже почалася, однак, ще можна «заскочити в останній вагон» і запастися овочами про запас. Тут допоможе алгоритм, як зберегти свіжі огірки. Для цього достатньо дотримуватися цих кроків:

  • Підготуйте огірки: ретельно помийте огірки під проточною водою і висушіть їх.
  • Покладіть огірки в пластиковий пакет або контейнер, щоб запобігти контакту з іншими продуктами і зберегти свіжість.
  • Оптимальна температура для зберігання огірків у холодильнику становить від 7 до 10 градусів Цельсія.
  • Помістіть огірки в найхолоднішу частину холодильника, зазвичай це нижня полиця або відділ для овочів і фруктів.
  • Не зберігайте огірки разом із яблуками або помідорами, оскільки ці фрукти й овочі можуть прискорити процес в'янення огірків через виділення етилену.
  • Якщо огірки були нарізані, переконайтеся, що вони зберігаються в щільно закритій ємності або пакеті.

Якщо ж вас цікавить, як зберегти огірки свіжими до Нового року, то тут варіантів не так вже й багато. Так, один із поширених методів - це маринування огірків. Більш ледачий спосіб - засолювання овочів. Крім того, вони готові вже через кілька днів.

Також можна заморозити огірки, попередньо нарізавши їх. Вони збережуть свіжість і вітаміни при цьому способі зберігання. Вибір методу залежить від ваших уподобань і того, як ви віддаєте перевагу їсти огірки взимку.

Читайте також:

Можливо зацікавить