Буряк буде стояти аж до весни: як волинянам зберегти коренеплоди у свіжому вигляді

Буряк зберігання

Багато волинян вирощують буряк. Це один із тих овочів, який важливо зберегти соковитим і смачним протягом усієї зими. Але, як і багато коренеплодів, він може швидко втратити свою свіжість і стати зморшкуватим.

Про те, як і де зберігати буряк удома та які умови допоможуть зберегти його на довгий час, йдеться в матеріалі Главред.

Як і де зберігати буряк удома?

Якщо у вас немає підвалу або льоху, не варто засмучуватися. Буряк можна успішно зберігати в домашніх умовах, якщо дотримуватися кількох простих правил:

  • У холодильнику. Невелику кількість буряка можна зберігати в нижньому відділі холодильника, де розташована зона для овочів. Для цього коренеплоди потрібно ретельно очистити від землі, просушити й укласти в поліетиленовий пакет із кількома дірочками для вентиляції. Так буряк залишиться свіжим до 1-2 місяців.
  • На балконі. У холодні місяці буряк можна зберігати на заскленому балконі. Головне, щоб температура не опускалася нижче 0ºС. Для кращого збереження можна укласти буряк у ящик з піском або тирсою - це запобіжить всиханню.

Як правильно зберігати буряк у погребі?

Найкраще місце для тривалого зберігання буряка - це підвал або льох. Оптимальна температура для зберігання буряка становить від 0ºС до +2ºС. Також важливо підтримувати помірний рівень вологості, щоб коренеплоди не замерзли і не почали гнити, пише портал На пенсії.

Правильне розташування буряків - запорука їх довгого зберігання. Дуже вдалим рішенням буде розмістити буряк поверх картоплі. Це зумовлено тим, що буряк з часом втрачає вологу, а картопля, навпаки, поглинає її. Таке сусідство допомагає обом культурам залишатися свіжими та запобігає появі цвілі на картоплі.

Як зберегти буряк і моркву на зиму в домашніх умовах?

Для тривалого зберігання як буряка, так і моркви можна використовувати кілька простих методів:

  • Зберігання в піску. Насипте шар сухого піску в ящик, покладіть буряк і моркву так, щоб вони не торкалися один одного, і засипте піском зверху. Це запобіжить випаровуванню вологи та гниттю.
  • Тирса або мох. Альтернативою піску можуть стати тирса або мох. Вони також утримують вологу і допомагають коренеплодам залишатися свіжими.
  • Зберігання в пакетах. Важливо не зав'язувати пакети герметично - овочі повинні "дихати", тому залишайте пакети злегка відкритими або зробіть у них отвори.

Читайте також:

Можливо зацікавить