Домашній мармелад з гарбуза та яблук без цукру: смачний і корисний десерт осені

Смачний рецепт домашнього мармеладу — це простий спосіб приготувати натуральний десерт без цукру. Осінній мармелад із гарбуза та яблук виходить ніжним, ароматним і повністю корисним — без жодних штучних добавок.
Рецепт від Валерії Сидоренко опублікували на сайті Shuba.
Важливо: потрібен сильний желатин 220 блюмів. У результаті отримаємо корисний десерт без випікання.Інгредієнти:
- Гарбуз - 700 г
- Яблуко - 600 г
- Лимон, цедра - 15 г
- Лимон, сік - 20 мл
- Желатин - 33 г
- Вода -165 мл
Приготування:
Очистіть яблука від шкірки та насіння, наріжте їх кубиками. Гарбуз також подрібніть. Розігрійте духовку до 180°С.
Складіть гарбуз, яблука та цедру одного лимона в рукав для запікання й відправте в духовку до м’якості.
Тим часом підготуйте желатин — залийте його невеликою кількістю води й залиште на 15 хвилин для набухання. Потім розтопіть його на водяній бані, помішуючи до повного розчинення.
Запечені яблука та гарбуз подрібніть блендером до стану пюре, додайте лимонний сік і теплий желатин, добре перемішайте.
Перелийте суміш у контейнер і поставте в холодильник на ніч. Вранці дістаньте застиглий мармелад і наріжте його акуратними кубиками — корисний осінній десерт готовий.
Читайте також:
- Осінній смак, який підкорює з першого разу: гарбузові оладки, що полюблять навіть діти
- Чому кури перестають нестися: головні причини та поради, як підвищити несучість
- Як перевірити сир на натуральність: три прості способи, які можна зробити вдома