Привласнив мільйон гривень: на Волині судять підприємця за будівництво тепломережі у військовому містечку

Привласнив мільйон гривень: на Волині судять підприємця за будівництво тепломережі у військовому містечку

У 2018-му приватна фірма виграла у Володимирі на Волині тендер на будівництво тепломереж військового містечка. Торги обернулися кримінальною справою і для начальника відділу, і для керівника фірми. Їх тепер судять за привласнення майже мільйона гривень на військовому об’єкті. 

Про це повідомляють Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

До слова, у 2018-2019 роках привласнили майже мільйон гривень на військовому об’єкті Володимира – у цьому правоохоронці звинувачували директора нововолинської фірми Анатолія Коптюка.

Кримінальна справа стосується освоєння державних коштів. Врешті начальник відділу, підполковник Андрій Валовий і бізнесмен Анатолій Коптюк, чиє підприємство будувало тепломережі у військовому містечку, опинилися на лаві підсудних.

Правоохоронці вважають, що вартість робіт була завищена майже на мільйон гривень. Підполковника визнали винним у службовій недбалості, він відбувся іспитовим строком. Однак підприємець – за те, щоб справу підполковника розглянули заново.

«У вироку чітко зазначається, що Коптюк А. В. розробив план злочинної діяльності, умисно зазначив в актах неправдиві відомості, шляхом службового підроблення зазначив завідомо недостовірні відомості з метою реалізації корисливого умислу. Стосовно Валового, то там буквально кілька абзаців: де, на якій посаді Валовий працював і як уклав договір і потім, що йому принесли ці нібито підроблені акти. Тим самим він вчинив недбале відношення до військової служби», – зазначив захисник Анатолія Коптюка Володимир Красун.

Мовляв, вина Анатолія Коптюка не доведена, а у вироку іншого фігуранта скандалу підприємець змальований у дуже невигідному становищі.

«Вирок ухвалений без дослідження цих всіх доказів. Читаємо вирок і таке враження, що обвинувачення було пред’явлено Коптюку, винним визнали Валового», – сказав Володимир Красун.

Сам підприємець кримінальну справу називає сфабрикованою.

«Вважаю, що ці кримінальні провадження проти мене було сфабриковано. Проти Валового в мене ніяких претензій немає як до замовника», – сказав Анатолій Коптюк.

Якщо справу підполковника будуть розглядати заново, то це порушить його права, зауважує прокурор.

«Скасування вироку може спричинити порушення конституційних прав Валового, оскільки фактично він уже відбув покарання й ухвалою суду був звільнений від відбування покарання», – зауважив прокурор Микола Ковтонюк.

Тому прізвище підприємця у вироку підполковнику просто замінять на словосполучення «особа, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження».

А от чи міг нововолинський бізнесмен присвоїти державні кошти, поки невідомо. У справі Анатолія Коптюка нині досліджують письмові докази.

Читайте також: 

Можливо зацікавить