Фарширований перець у духовці: простий рецепт соковитої та корисної страви від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати фарширований перець у духовці, щоб він залишався яскравим, соковитим і менш калорійним, ніж тушкований варіант.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
- Болгарський перець – 6–9 шт.
- Рис (суха маса) – 150 г
- Фарш (курячий або інший) – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3–4 зубчики
- Сметана – 6–9 ст. л.
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Олія – 1–2 ст. л.
Приготування:
Відварити рис до готовності, змішати з фаршем, сіллю, перцем і спеціями. Додати до маси обсмажену на олії цибулю з морквою, добре перемішати. Болгарський перець вимити, зрізати верхню частину (шапочку) і наповнити начинкою.
Викласти перці у форму для запікання, накрити фольгою та випікати при 180–190°C приблизно 20–30 хвилин. Зняти фольгу, накрити перці їхніми «шапочками» і запікати далі ще близько 30 хвилин.
За 10–15 хвилин до готовності додати в кожен перець по ложці сметани та допекти. Перед подачею посипати зеленню та подавати зі сметаною або томатами.
До начинки можна додати гриби, а перед завершенням приготування посипати сиром – це зробить страву ще смачнішою. Запечені перці добре тримають форму та зберігають природний колір.
Читайте також:
- Як підживити цибулю у квітні: ефективні добрива для рясного врожаю
- Великодні тренди 2025: які паски будуть у моді цього року
- Залишитесь без врожаю: які сорти картоплі не варто садити в Україні