Голубці з рисом і м'ясом: рецепт від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом голубців.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
- рис - 1 скл
- фарш - 600-700 г;
- цибуля - 2 шт;
- морква - 1 шт;
- капуста - 1-2 головки;
- олія - для смаження;
- томатна паста - 2 ст.л;
- сметана - 200 мл;
- сіль, перець - за смаком.
Готуємо капусту: вирізаємо частину качана. Кладемо капустину в каструлю з гарячою водою на вогні і злегка відварюємо знімаючи поступово листя. Молоду капусту варимо близько хвилини, стару 2-3 хв.
Даємо схолонути і обрізаємо загрубілі стебла, велике листя ділимо на половину.
Готуємо начинку: Відварюємо рис. Додаємо до нього фарш і посмажену цибулю з морквою на олії.
Посолити, поперчити і гарно вимішати. На листя викласти начинку і завернути як показала у відео. Так формуємо всі голубці.
На дно каструлі викласти кілька листочків капусти і викласти щільно голубці один біля одного. Залити заливкою (для цього змішати сметану з томатною пастою і водою), так щоб покрило голубці, накрити кришкою і тушкувати на плиті на невеликому вогні або ж як я запекти в духовці при температурі 180 градусів -1-1,5 години.
Читайте також:
- Чому в’яне спатифілум: секрети догляду від експертів
- Рецепт бендериків від луцької фудблогерки: як приготувати соковиту страву вдома