Ікра з баклажанів, томатів і перців на зиму: робіть одразу більше банок - з’їдається миттєво

Ікра з баклажанів, томатів і перців на зиму: робіть одразу більше банок - з’їдається миттєво

Ця овочева ікра — справжня класика домашніх заготовок. Поєднання баклажанів, стиглих помідорів і солодкого перцю створює ідеальний смак: водночас насичений, ніжний і трішки пікантний. Ікра чудово підходить як до гарнірів, так і як окрема закуска. А головне — зберігається всю зиму, залишаючись такою ж смачною, як щойно з плити.

Топовий рецепт ікри з баклажанів, томатів та перців, - пише Сенсація.

Інгредієнти:

  • 4 кілограми помідорів;
  • 1 кілограм баклажанів;
  • 1 кілограм копіювального перцю;
  • 2 головки часнику;
  • 300 г зеленого перцю;
  • 4 червоні гострі перці;
  • 4 перці халапеньо;
  • півпучка петрушки;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 склянка рослинної олії;
  • 1 склянка виноградного оцту;
  • 2 столові ложки солі.
  • 7-8 скляних баночок по 350 мілілітрів.

Приготування:

Всі овочі – 4 кілограми помідорів, 1 кілограм баклажанів, 1 кілограм солодкого перцю вимийте у великій кількості води. Розкладіть перець і баклажани на деку. Обов’язково зробіть надрізи, щоб овочі не вибухнули під час приготування в духовці. Запікати при температурі 250 градусів приблизно 30 хвилин.

2 головки часнику замочіть у воді на 10 хвилин, щоб було простіше очищати. А в цей час почистіть помідори. Нарізаємо невеликими шматочками. Потім покладіть у велику каструлю і поставте на плиту. Готуйте, доки помідори не стануть м’якими і не з’явиться сік.

Очистіть часник і натріть його на дрібній тертці. Далі очищаємо готові баклажани та перці від шкірки. Щоб було простіше, заздалегідь покладіть їх на 10 хвилин у звичайний целофановий пакет. Після цього подрібніть овочі.

300 грам зеленого перцю, 4 червоних гострих перцю та 4 перці халапеньо подрібніть у процесорі. Подрібніть половину пучка зелені.

Перш ніж відправити решту овочів у каструлю, подрібніть за допомогою занурювального блендера помідори до однорідної маси. Якщо можливо, використовуйте велику каструлю, щоб не розбризкувати сік.

Тепер покладемо у каструлю всі підготовлені інгредієнти та перемішаємо їх. Наприкінці додаємо 1 столову ложку цукру, 1 склянку рослинної олії, 1 склянку виноградного оцту, 2 столові ложки солі. Перемішуємо та кип’ятимо на повільному вогні ще 5 -10 хвилин.

Далі перекладаємо в стерилізовані банки та закочуємо стерилізованими кришками. Залишіть так на 1 ніч.

Потім обов’язково перевірте кришки. Якщо їх затягнуло усередину, то все гаразд. Далі ви можете зберігати банки з консервацією у прохолодному та сухому місці.

Читайте також: 

Можливо зацікавить