Квашені помідори у відрі: зникають зі столу за хвилину

Квашені помідори у відрі: зникають зі столу за хвилину

Квашені помідори — це справжня кулінарна класика української кухні. Особливо, якщо вони встигли настоятися у відрі, набралися аромату спецій, трав і тієї самої «домашньої кислинки».

Ділимось простим, перевіреним роками рецептом, як заквасити смачні, хрумкі помідори у відрі — без зайвого клопоту.

Що потрібно на 10 л відро:

  • Помідори — ~6–7 кг (щільні, стиглі, але не м’які)
  • Вода — 5 літрів
  • Сіль — 5 ст. ложок (без гірки)Цукор — 1–2 ст. ложки (за бажанням)
  • Лавровий лист — 5–6 шт.
  • Перець духмяний — 10 горошин
  • Часник — 1 головка (розібрати на зубці)
  • Кріп — пучок з парасольками
  • Листя хрону, вишні, смородини — по кілька штук
  • Стручок перцю чилі — за бажанням
  • Гірчиця в зернах або гірчичний порошок — 1 ч. ложка (опціонально)

Як готувати:

  1. Помідори вимити, перебрати — без тріщин і надм’яклих. Зелень помити й обсушити.
  2. Кріп, листя вишні, хрону, смородини, трохи часнику та перцю горошком.
  3. Можна пересипати шарами спецій і залишками часнику.
  4. У 5 літрах холодної або теплої (НЕ гарячої!) води розчинити сіль і, за бажанням, цукор. Сіль має бути кам’яна, не йодована.
  5. Повністю покрити овочі. Щоб вони не спливали, притисніть чистою тарілкою або дерев’яним кругом, зверху покладіть гніт (пляшка з водою чи баночка).

У кімнаті мають постояти  3–4 дні (при температурі 20–22°C). Потім перенесіть у прохолодне місце (підвал, погріб, холодильник або балкон).Через 7–10 днів помідори готові до вживання. 

Читайте також:

Можливо зацікавить