Квашені помідори з гірчицею в банках на зиму: виходять як бочкові
Пропонуємо приготувати квашені помідори в банках на зиму. Цей простий рецепт зможе повторити кожен. А смак таких квашених томатів вас приємно здивує, адже помідори виходять як справжні бочкові - з насиченим смаком.
Рецепт опублікували на YouTube каналі Канал ВО! Прості Рецепти, - пише Новини.LIVE.
Вам знадобиться (на одну 3-х літрову банку):
- помідори 1,5-1,7 кг;
- кріп 6 гілочок;
- листя вишні, смородини, хрону;
- часник 6 зубчиків;
- кам'яна сіль 2 ст. л.;
- цукор 1 ст. л.;
- гірчичний порошок 2 ст. л.;
- чорний перець 8 горошин;
- духмяний перець 4 горошини;вода.
Спосіб приготування
На дно банки викладаємо зелень, кілька горошин чорного перцю та два зубчики часника. Наповнити половину банки помідорами.
Потім кладемо ще один шар зелені та часник. В банку додати одну столову ложку гірчичного порошку. Потім додати дві столові ложки солі та одну столову ложку цукру. Зверху додати ще помідорів, на самий верх кладемо зелень.
Заповнити банку холодною водою. Накрити банку кришкою та все взбовтати. Зверху клаемо ще одну столову ложку гірчичного порошку. Залишити банку при кімнатній температурі на три дні. Потім закрити кришкою та поставити в прохолодне місце. Помідори будуть готові до споживання через 2-3 тижні, а зберігатися будуть всю зиму.
Читайте також:
- Лечо на зиму: як приготувати апетитну овочеву закуску
- Перець на зиму, фарширований капустою: рецепти приготування
- Фарширований перець на зиму: прості рецепти