Луцьк отримав 5 вантажних бусів гуманітарної допомоги з Польщі

Луцьк отримав 5 вантажних бусів гуманітарної допомоги з Польщі

Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрівся із делегацією з Республіки Польща на чолі з віцемаршалком сеймику Люблінського воєводства Міхалом Мулавою та президентом міста Замость Анджеєм Внуком, які особисто привезли 5 вантажних бусів гуманітарної допомоги продуктів харчування, засобів гігієни та медикаментів.

Допомога буде надана військовим, переселенцям та в міста, які цього потребують, повідомив мер на своїй сторінці у Фейсбук.

«Подякував гостям за сміливість, які в непростий для України час завітали до нашого міста та привезли гуманітарну допомогу. Розповів їм, як наше місто та Волинь готувались до можливого вторгнення ворога на півночі області з перших днів війни та ситуацію станом на сьогодні. Зокрема, про підтримку вимушено переміщених осіб, яких зараз в Луцьку близько 15 тисяч», - написав міський голова.

«З початком війни Польща для нас стала сестрою. І в знак вдячності ми розмістили прапор цієї країни у нас на фасаді міської ради», - резюмував Поліщук та додав, що розповів делегації з Польщі про те, як Луцьк живе сьогодні. Зокрема про те, що зараз економіка в місті поступово відновлюється. Також місто працює над тим, як прийняти бізнес з інших міст, де здійснювати економічну діяльність неможливо та шукаємо ринки збуту для наших підприємців.

На завершення міський голова Луцька запропонував попрацювати над експортом в Польщу товарів, що виробляються в громаді для підтримки підприємств та підприємців.

Можливо зацікавить