Мариновані помідори: пікантна закуска, яку легко приготувати вдома

Мариновані помідори: пікантна закуска, яку легко приготувати вдома

Помідори — один із найпопулярніших овочів української кухні. Їх вживають свіжими, додають у салати, соуси, закуски та заготовляють на зиму. Серед традиційних рецептів — помідори у власному соку, що дозволяють насолоджуватися смаком літа навіть у холодну пору.

Та є й оригінальний спосіб — мариновані «голі» помідори без шкірки. Вони виходять особливо ніжними та соковитими, а пікантний аромат спецій робить їх ідеальною закускою до будь-якої страви.

Рецептом поділилися на Instagram-сторінці «ptashka_nadia.77», пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 2 ст. л. (60 г);
  • цукор – 5 ст. л. (125 г);
  • оцет 9% – 3 ст. л.;
  • гвоздика – 4;
  • суміш перців – 15 горошин;
  • лавровий лист – 3;
  • часник – 4 зубки;
  • солодкий перець – 1/2 шт.;
  • гіркий перець – 3 кружальця;
  • зелень (перила, листя смородини, петрушка, фенхель, базилік, чорнобривці) – за смаком.

Спосіб приготування:

Залити помідори окропом і зняти з них шкірку. Підготувати банки та покласти на дно зелень і спеції. Викласти очищені помідори у пластикове відро.

Приготувати маринад: у воді розчинити сіль, цукор, додати оцет і спеції. Залити помідори теплим маринадом. Їсти можна уже наступного дня.

Читайте також:

Можливо зацікавить