Мариновані помідори: пікантна закуска, яку легко приготувати вдома

Помідори — один із найпопулярніших овочів української кухні. Їх вживають свіжими, додають у салати, соуси, закуски та заготовляють на зиму. Серед традиційних рецептів — помідори у власному соку, що дозволяють насолоджуватися смаком літа навіть у холодну пору.
Та є й оригінальний спосіб — мариновані «голі» помідори без шкірки. Вони виходять особливо ніжними та соковитими, а пікантний аромат спецій робить їх ідеальною закускою до будь-якої страви.
Рецептом поділилися на Instagram-сторінці «ptashka_nadia.77», пише Телеграф.
Інгредієнти:
- помідори – 1 кг;
- вода – 1 л;
- сіль – 2 ст. л. (60 г);
- цукор – 5 ст. л. (125 г);
- оцет 9% – 3 ст. л.;
- гвоздика – 4;
- суміш перців – 15 горошин;
- лавровий лист – 3;
- часник – 4 зубки;
- солодкий перець – 1/2 шт.;
- гіркий перець – 3 кружальця;
- зелень (перила, листя смородини, петрушка, фенхель, базилік, чорнобривці) – за смаком.
Спосіб приготування:
Залити помідори окропом і зняти з них шкірку. Підготувати банки та покласти на дно зелень і спеції. Викласти очищені помідори у пластикове відро.
Приготувати маринад: у воді розчинити сіль, цукор, додати оцет і спеції. Залити помідори теплим маринадом. Їсти можна уже наступного дня.
Читайте також:
- Грибний сезон у розпалі: коли найкраще йти по гриби в жовтні
- Як отримати свіжі помідори до Нового року: найкращі сорти для посіву в жовтні
- Як швидко помити ціле відро грибів: простий лайфхак