Маринований часник: пікантна закуска, яка прикрасить будь-який стіл

Маринований часник — це універсальна закуска, яка не лише збагачує стіл, а й додає стравам яскравого смаку. Його можна подавати до м’яса, додавати у салати, сендвічі, намазки, рагу чи печеню.
Розсіл, у якому він маринувався, стане чудовою основою для пікантних заправок. А якщо подати маринований часник до сирної тарілки або поєднати з оливками — отримаєте ідеальну закуску для гостей, пишуть Факти.
Часник очищаємо, бланшируємо у киплячій воді дві хвилини. Відразу занурюємо у холодну воду.
Наповнюємо простерилізовані банки часником і заливаємо гарячою водою на 15 хвилин, поставивши в банку ложку (це щоб банка не тріснула).
Готуємо маринад: на 200 мл води використовуйте по столовій ложці солі та цукру. Як тільки закипить, додати столову ложку оцту. Маринад доводимо до кипіння.
Зливаємо попередню воду. Додаємо перець горошком та лавровий лист. Заливаємо гарячим маринадом, вставивши в банку ложку, щоб банка не тріснула. Закривеємо кришками, зберігаємо у холодному місці.
Дати настоятися бодай кілька тижнів — і тоді можна ласувати.
Читайте також:
- Як відбілити пластикове підвіконня вдома: простий спосіб повернути білизну без хімії
- Ароматні яблучні оладки: простий сніданок, який полюбить уся сім’я
- Як зберегти часник до весни: прості способи, щоб не зів’яв і не проріс