Терта морква на зиму в банках: зручна готова заправка в супи і до інших страв

Коли взимку хочеться швидко приготувати смачну та поживну страву, домашні заготовки стають справжнім порятунком. Особливо зручно мати під рукою овочеву основу, яка додає яскравого смаку, аромату та користі будь-якому гарячому — від супів до рагу. Морква — один із головних інгредієнтів такої заправки.
Рецепти моркви на зиму в банках, - пише Уніан.
Маринована морква на зиму в банках універсальна
Інгредієнти:
- морква - 1 кг;
- оцет - 1 стол. л.;
- сіль - 1 стол. л.
Моркву помити, почистити і натерти на звичайній тертці або тертці для корейської моркви. Перемішати разом з сіллю. Банки простерилізувати або просто промити гарячою водою з содою з двох сторін. А кришки прокип'ятити 10 хвилин. Викласти моркву в банки і влити оцет.
Банки з морквою на зиму поставити в каструлю з тканиною на дні, прикривши кришками. Банки не мають торкатися одна одної. Налийте в каструлю воду по плечики банки і поставте на середній вогонь. Після закипання води стерилізують банки 40 хвилин. Потім закатайте кришками, переверніть догори дном і накрийте теплою ковдрою. Залиште моркву з сіллю на зиму повністю остигати і переставте в темне місце.
Смажена морква з цибулею на зиму
Інгредієнти:
- цибуля - 200 г;
- морква - 300 г;
- болгарський перець - 1 шт.;
- помідори - 200 г;
- соняшникова олія - 2 стол.л.;
- вершкове масло - 2 стол.л.;
- сіль, перець за смаком.
Моркву і цибулю помити і почистити. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати, перець і помідори нарізати кубиком. На сковороді разом розігріти олію і вершкове масло до гарячої температури, і викласти цибулю з морквою. Обсмажувати на середньому вогні 5-7 хвилин при постійному помішуванні. В кінці смаження посолити і поперчити овочі.
Потім викласти в сковорідку перець і смажити ще 5 хвилин. В кінці додати помідори і готувати зажарку ще 20 хвилин на маленькому вогні під кришкою. За бажанням додати в суміш свіжу зелень.
Банки простерилізувати на водяній бані або в мікрохвильовці. Розкласти гарячу заправку для супу на зиму по банках і закрутити кришками. Перевернути банки догори дном, накрити теплим рушником і залишити до повного охолодження, а потім прибрати в темне прохолодне місце.
З морквяної заготовки можна приготувати дуже смачний і простий салат з моркви з додаванням ананаса і сиру.
Читайте також:
- Мариновані польські гриби на зиму: як закрити без зайвого клопоту
- Підживіть заміокулькас цим копійчаним засобом восени — і доларове дерево випустить багато нових пагонів
- Заправка до борщу в банках: взимку готуватимете смачну страву за декілька хвилин