Морквяні пасочки-мафіни з карамельною начинкою: луцька фудблогерка поділилася святковим рецептом

Морквяні пасочки-мафіни з карамельною начинкою: луцька фудблогерка поділилася святковим рецептом

Напередодні Великодня фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась оригінальним рецептом святкового десерту — морквяних пасочок у формі мафінів з білою карамеллю всередині.

Як приготувати випічку, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Для тіста знадобиться:

  • 150 г натертої моркви
  • 3 яйця
  • 170 г цукру + 1 пакетик ванільного
  • 80 мл рослинної олії
  • 50 г вершків (15–20%)
  • 200 г борошна
  • цедра одного лимона
  • 8 г розпушувача
  • Яйця збивають з цукром до світлої пишної маси (7–8 хв), поступово додають олію, вершки, моркву і лимонну цедру. Наприкінці — борошно з розпушувачем. Тісто має бути густе, як сметана. Його викладають у формочки наполовину та випікають при 180°C протягом 33–35 хвилин.

Начинка - шоколадна карамель:

  • 110 г води
  • 300 г цукру
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 180 мл вершків
  • 50 г білого шоколаду
  • 1/3 ч. ложки солі

Цукровий сироп варити до янтарного кольору, потім додають гарячі вершки й шоколад. Готову карамель процідити та охолодити. У мафінах зробити отвори, заповнити їх карамеллю й закрити вирізаними «кришечками».

Зверху десерт можна прикрасити глазур’ю або сирним кремом — як у капкейках.

Читайте також:

Можливо зацікавить