Морквяні пасочки-мафіни з карамельною начинкою: луцька фудблогерка поділилася святковим рецептом

Напередодні Великодня фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась оригінальним рецептом святкового десерту — морквяних пасочок у формі мафінів з білою карамеллю всередині.
Як приготувати випічку, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Для тіста знадобиться:
- 150 г натертої моркви
- 3 яйця
- 170 г цукру + 1 пакетик ванільного
- 80 мл рослинної олії
- 50 г вершків (15–20%)
- 200 г борошна
- цедра одного лимона
- 8 г розпушувача
- Яйця збивають з цукром до світлої пишної маси (7–8 хв), поступово додають олію, вершки, моркву і лимонну цедру. Наприкінці — борошно з розпушувачем. Тісто має бути густе, як сметана. Його викладають у формочки наполовину та випікають при 180°C протягом 33–35 хвилин.
Начинка - шоколадна карамель:
- 110 г води
- 300 г цукру
- 1 ст. ложка лимонного соку
- 180 мл вершків
- 50 г білого шоколаду
- 1/3 ч. ложки солі
Цукровий сироп варити до янтарного кольору, потім додають гарячі вершки й шоколад. Готову карамель процідити та охолодити. У мафінах зробити отвори, заповнити їх карамеллю й закрити вирізаними «кришечками».
Зверху десерт можна прикрасити глазур’ю або сирним кремом — як у капкейках.
Читайте також:
- Як врятувати рослини після весняних заморозків: ефективні поради для городників
- М’яка, пухка та смачна: рецепт паски від луцької фудблогерки
- Що потрібно зробити з геранню у квітні, щоб вона рясно цвіла