Перед Великим постом: м’ясний бум на ринку у Рожищі

Перед Великим постом: м’ясний бум на ринку у Рожищі

Цього тижня православні християни відзначають м’ясопусний тиждень, що передує Великому посту. Це останній період перед тривалим утриманням від м’ясних страв, тому традиційно віряни прагнуть насолодитися м’ясними делікатесами. Так у місті Рожище спостерігається зростання попиту на м’ясо, адже багато родин готують страви з м’яса перед майбутнім обмеженням у харчуванні.

Продавці місцевого ринку відзначають активізацію покупців, особливо у м’ясних відділах. Незважаючи на підвищений попит, ціни залишаються відносно помірними, що дозволяє мешканцям міста зробити вигідні закупівлі.

Перед Великим постом: м’ясний бум на ринку у Рожищі

Середня вартість м’ясних продуктів у Рожищі:

  • Ребра свинячі – від 85 гривень за кілограм;
  • Сало – від 95 гривень за кілограм;
  • Фарш – від 130 гривень за кілограм;
  • Шинка і лопатка свинячі – від 185 гривень за кілограм;
  • Бочок – від 175 гривень за кілограм.

Курятина теж  дешева:

  • Філе –  від 158 гривень за кілограм;
  • Гомілка – від 76 гривень за кілограм;
  • Стегно – від 119 гривень за кілограм;
  • Печінка - від 80 гривень за кілограм.

Місцеві торговці наголошують, що якість продукції залишається на високому рівні, адже більшість м’яса надходить від фермерів Волинської області. Споживачі активно купують свинину для приготування печені, голубців, котлет, вареників з м’ясом та інших традиційних страв, які будуть на столах упродовж цього тижня.

Перед Великим постом: м’ясний бум на ринку у Рожищі

Окрім покупців, задоволені і продавці, адже хороший попит сприяє жвавій торгівлі. Вони прогнозують, що ближче до вихідних інтерес до м’ясної продукції ще більше зросте, адже родини готуватимуться до останньої м’ясної неділі перед постом.

Читайте також:

Можливо зацікавить