Найсмачніша домашня тушонка з курки на зиму: простий рецепт лише з чотирьох інгредієнтів
Тушонка з курки — це смачна та зручна страва, яка стане в нагоді в холодну пору року. Приготувати її вдома досить просто, а результат порадує вас і вашу родину.
Інгредієнти:
- курка — 2 кг;
- пepeць чорний горошок — 20 штук;
- сіль — 20 г;
- лавровий лист — 4 штуки.
Πриготування
З м'яса курки зняти шкіру, нарізати дрібно, відокремити м'ясо від кісток, вкласти в каструльку, посолити, поперчити. Поставити каструльку з м'ясом хвилин на 40 у холодильник.
Банки ретельно стерилізувати.
Укласти по 10 перчинок горошком і по 2 лаврових листочки на дно кожної стерильної баночки.
Β банки розкласти м'ясо, але не потрібно їх «напихати» дуже щільно.
Банки поставити в холодну духовку, ввімкнути на 150 °С і залишити на 4,5 години.
Коли відключиться духовка, нехай банки стоять там ще пів години, щоб охололи. Потім дістати банки і закрути їх стерилізованими кришками, перевернути.
Читайте також:
- Хрумка квашена капуста в банках: простий рецепт
- Мариновані гриби на зиму: три простих рецепти