Найсмачніший домашній томатний сік на зиму: робіть одразу більше банок

Зима — це час, коли так не вистачає свіжих овочів та фруктів. Але домашній томатний сік, заготовлений улітку, допоможе зберегти смак і користь стиглих томатів навіть у холодну пору року.
Інгредієнти:
- Стиглі томати — 5 кг
- Сіль — 1 столова ложка (за бажанням)
- Цукор — 1 чайна ложка (за бажанням)
- Лимонна кислота — 0,5 чайної ложки (для збереження кольору та смаку)
Приготування:
- Томати добре вимийте під проточною водою. Видаліть плодоніжки.
- Пропустіть томати через м’ясорубку або подрібніть у блендері до однорідної маси.
- Процідіть томатну масу через марлю або дрібне сито, щоб відокремити сік від м’якоті та насіння.
- У томатний сік додайте сіль, цукор та лимонну кислоту. Добре перемішайте.
- Прокип’ятіть сік на повільному вогні 5-7 хвилин, не доводячи до сильного кипіння.
- Підготуйте чисті стерилізовані банки та кришки.
- Розлийте гарячий сік у банки, заповнюючи їх до горловини. Щільно закрийте кришками.
- Переверніть банки догори дном, накрийте ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте в темному прохолодному місці.
Обирайте м’ясисті та стиглі томати — це забезпечить насичений смак соку. Не додавайте багато спецій, щоб не перебити натуральний смак томатів. Якщо хочете гострішого соку — додайте трохи чорного перцю або часнику під час варіння.
Читайте також:
- Салат з баклажанів на зиму: точно стане вашим фаворитом
- Сацебелі на зиму: класичний рецепт найсмачнішого соусу
- Ці помідори в жодному випадку не можна консервувати: ви цього не знали