Не пропустіть ці дати: коли у грудні не можна квасити капусту - буде гірка
Грудень традиційно вважається найкращим місяцем для квашення капусти: овоч уже «взяв мороз», став соковитішим і солодшим, а прохолода сприяє правильному бродінню. Втім, за народними прикметами існують два дні грудня, коли квасити капусту не радять.
Про це розповідає Сенсація.
У які дні грудня не можна квасити капусту
Один із днів, це 11 грудня, коли Місяць після повня йде на спад. Вважається, що на спадаючий Місяць капуста, та й усі інші квашені овочі, будуть виходити м’якими, слизькими та з гіркуватим присмаком. Процес ферментації не буде йти належним чином, і що б ви не робили, закуска вийде просто несмачною.
Друга небажана дата — 20 грудня, день молодика. Вважається, що в цей день капуста нібито не “бере” сіль. Через це капуста починає псуватися прямо в банках і не починається повноцінний процес ферментації. Вона починає темніти, виходить гіркою та зверху може вкриватися цвіллю.
Отже, досвідчені господині радять не ризикувати продуктами, які й так зараз коштують недешево, а зачекати день-два, коли настане сприятливий час для того, щоб готувати такого роду закуски.
Читайте також:
- Всього 2 таблетки цього підживлення - і доларове дерево випустить безліч нових і молодих листочків
- Точна кількість солі, яку потрібно додавати у квашену капусту: з цими пропорціями ніколи не помилитеся
- До Різдва точно зацвіте: найдієвіше добриво для різдвяника