Осінній пиріг із яблуками: аромат, який закохує з першого шматочка

Цей пиріг — справжня осіння магія на кухні: ніжний, соковитий і неймовірно запашний. Його аромат створює затишок, а смак — дарує відчуття домашнього тепла.
Рецепт опублікували на сайті Смачненьке.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 170 г цукру
- щіпка солі
- 120 мл молока
- 75 мл соняшникової олії
- 1 ч. ложка ванільного екстракту
- 260 г пшеничного борошна
- 10 г розпушувача
- 2 яблука
- цедра 1 лимона
- курага 100-150 г
- 1 ч. ложка меленої кориці
- вершкове масло і папір для випічки – для форми
Приготування:
Яйця збити з цукром і щіпкою солі до легкого крему. Додати молоко, олію та ванільний екстракт, перемішати. В окремій мисці змішати борошно з розпушувачем і корицею, поступово додавати до рідкої суміші.
Яблука очистити, нарізати кубиками і додати до тіста разом з дрібно натертою лимонною цедрою і нарізаною на шматочки курагою. Все акуратно перемішати.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, вистелити папером і перелити туди тісто. Випікати при 180°C 40-45 хвилин, до золотистої скоринки та сухої палички в центрі.
Подавати охолодженим або теплим, можна посипати цукровою пудрою. Пиріг виходить ароматний, ніжний і соковитий.
Читайте також:
- Смак осені: яблучний пиріг, який підкорює з першого шматочка — з секретним інгредієнтом
- Золоте добриво для орхідей: як зробити натуральний настій для пишного цвітіння
- Пиріг без тіста з яблуками: простий осінній рецепт, який тане в роті