Отримав поранення та знову повернувся на фронт: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Отримав поранення та знову повернувся на фронт: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

30-річному захиснику з волинської бригади Руслану Стебельському просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала дружина воїна Софія Стебельська.

Військовослужбовець 14 окремої механізованої бригади імені Романа Великого, старшого солдата Стебельський Руслан Ярославович 30.05.1992 р.н.старший сапер-гранатометчик інженерно-саперного відділення 3 механізованого батальону в/ч А1008 - житель Львівської області с.Нижня Вовча

Руслан був призваний на військову службу під час мобілізації 11 листопада 2022 року. Хоча у нього були проблеми із здоров'ям - травма ноги яка не давала йому повноцінно функціонувати.

Він із честю і гідністю вступив в лави ЗСУ і пішов захищати цілісність України.

Захищав Батьківщину в Харківській області Куп'янському районі с.Гряниківка де отримав 8 лютого 2023 року множинне осколкове поранення лівої нижньої кінцівки,вогнепальне осколкове лівого плеча. Пройшов лікування і знову повернувся на службу захисту України.

Перебуваючи в бойових діях він ніколи не скаржився,що йому важко,завжди говорив «Хто як не я».Був справжнім патріотом і вірним своїй Батьківщині. Завжди підтримував дух свої побратимів,друзів і родини,був життєрадісним і чесним. В складних ситуаціях в зоні бойових дій ,швидко діяв і був сміливим що не раз рятувало життя йому і його побратимам.

Має відзнаку Ветеран Війни також Почесний Нагрудний Знак від командира 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Загинув Стебельський Руслан Ярославович 5 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту с.Першотравневе Куп'янського району Харківської області.Загинув в наслідок прильоту ракети та отримав вибухову травму несумісну з життям.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить