Понад 68 бойових зіткнень за добу: волинські воїни на Луганщині не дають противнику просунутися вперед

Понад 68 бойових зіткнень за добу: волинські воїни на Луганщині не дають противнику просунутися вперед

На межі Донецької й Луганської областей в одній із найгарячіших ліній фронту тримає оборону Камінь-Каширський батальйон Волинської бригади тероборони. Доїхати до передової машиною не можливо, потрібно йти пішки. Також між позиціями варто швидко пересуватись, оскільки Росія постійно обстрілює наших захисників.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Військовий Сергій каже, що тут постійні обстріли. Відстань до ворога - мінімальна, що за хорошої погоди можна перегукуватися.

Зараз тут загострення. Росіяни намагаються вклиниться в нашу лінію оборони. Боєць показує - ворог попереду і з лівого флангу. Окупанти тут обстрілюють ЗСУ з артилерії, танків та авіації. 

«Простріл позицій із стрілецької зброї був за кілька годин но нашого приїзду, а зараз - працює артилерія. Поки ми записуємо інтерв'ю - у небі над окопом зависає безпілотник. Ховаємось в укриття. Ось ця маскувальна сітка над головою - саме на такий випадок. Координати позиції ворогові і так відомі, але під сіткою складніше виявити пересування солдатів. Є антидронова рушниця, але просто так збити чи посадити безпілотник бійці теж не можуть. А якщо наш?», - зазначає репортер.

Понад 68 бойових зіткнень за добу: волинські воїни на Луганщині не дають противнику просунутися вперед

На фронті працюють і українські дрони, і російській. Щоб його збити - варто спочатку уточнити, чий він. Також тут чути російські танки. 

Дерева попереду українських позицій вигоріли ще не повністю і прямою наводкою через стовбури ворожий танк, скоріш за все, не стрілятиме. Утім, краще бути в укритті.

Навіть укріплені мішками окопи обсипаються після кожного вибуху. Та це не єдина складність війни у лісі. Звуки вибухів між деревами беруться ехом і, здається, що лунають звідусіль.

По позиціях окупантів працюють українські міномети. Це, щоб заспокоїти ворога та змусити його припинити обстріл. Один із снарядів ЗСУ поцілив прямо у ворожий окоп. Ймовірно там багато ліквідованих росіян. Проте обстріл українських позицій все ж триває. 

Попри загострення на цій ділянці фронту бійці бригади «Волинь» ворога стримують. Разом з іншими бригадами ЗСУ - з Волині і Херсона, Вінниці та Одеси, Львова та Миколаєва.

«Ми тут за понад 1000 кілометрів від рідної Волині. Але ми захищаємо Україну, б'ємося в соснових лісах. І однозначно - все буде Україна!» - кажуть захисники України. 

Читайте також:

Можливо зацікавить

Тимощук

«Він був лідером і легендою нашої збірної»: відомий тренер розповів, чи пробачать українці зрадника з Луцька Тимощука

на щиті Луцьк

«Повертаємось з родинних свят у страшну реальність»: до Луцька востаннє повернуться полеглі Герої

полон війна

Двічі пройшов російський полон: Герой з Волині загинув під час кулеметно-мінометного обстрілу

Смерч
відео

На Волині зафільмували «смерч»

Українець пішов воювати за Росію, а потім розстріляв окупантів

Українець пішов воювати за Росію, а потім розстріляв окупантів

У керівника «швидкої» на Волині трагічно загинув син. Оновлено

У керівника «швидкої» на Волині трагічно загинув син. Оновлено

Світлана Мишковець, день народження

4 травня: хто з волинян святкує День народження

на щиті, Луцьк, Волинь

Великдень зі сльозами та скорботою: на Волинь повертаються полеглі на війні Герої

поховання військового
фото

Дві донечки ніколи більше не побачать татка: напередодні Великодня на Волині попрощались з Героєм Олександром Муковським