Що закривати на зиму в кінці липня - на початку серпня: ТОП-6 популярних рецептів консервації

Друга половина літа - найкращий час, щоб зробити смачні запаси на зиму. Стиглі овочі, ароматна зелень та фрукти — все, що потрібно для найсмачніших домашніх закруток.
Перевірені рецепти, які обов’язково варто спробувати:
1. Класичні мариновані огірки (на 1 трилітрову банку)
Інгредієнти:
- Огірки – скільки вміститься
- 2-3 зубчики часнику
- 2-3 парасольки кропу
- 2 листки хрону
- 5-6 горошин перцю
- 1 лавровий лист
Маринад:
- 1 л води
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі
- 1,5 ст. л. оцту 9%
Приготування:
Огірки промити, залити кип’ятком на 10 хв. Злити. Покласти спеції, залити гарячим маринадом, стерилізувати 10 хв, закрутити.
2. Кабачкова ікра (дуже проста)
Інгредієнти:
- 3 кг кабачків
- 1 кг помідорів
- 500 г моркви
- 500 г цибулі
- 200 мл олії
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі
- 2 ст. л. оцту
Приготування:
Овочі порізати, тушкувати до м’якості. Перемолоти блендером, варити ще 40 хв. Влити оцет, розкласти в стерилізовані банки та закатати.
3. Мариновані помідори (на 1 трилітрову банку)
Інгредієнти:
- Помідори
- 1 болгарський перець
- 2 зубчики часнику
- Кріп, лист хрону, лавровий лист
Маринад:
- 1,5 л води
- 2 ст. л. солі
- 3 ст. л. цукру
- 2 ст. л. оцту
Приготування:
Помідори й спеції скласти в банку, залити окропом на 10 хв, злити. Залити гарячим маринадом, закатати.
4. Домашнє лечо
Інгредієнти:
- 2 кг болгарського перцю
- 1 кг помідорів
- 1 ст. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- 100 мл олії
- 2 ст. л. оцту
Приготування:
Перець нарізати соломкою, помідори перебити в пюре. Все тушкувати 30 хв, додати оцет, закатати в стерильні банки.
5. Компот зі слив (на 3-літрову банку)
Інгредієнти:
- 700 г слив
- 250 г цукру
- Вода — до верху
Приготування:
Сливи помити, наколоти. Покласти в банку, залити кип’ятком, через 10 хв злити воду, додати цукор, знову закип’ятити й залити. Закатати.
6. Зелень з сіллю (для супів і борщу)
Інгредієнти:
- Кріп, петрушка, селерка — на вибір
- Сіль — 1 частина на 4 частини зелені
Приготування
- Зелень подрібнити, змішати з сіллю, утрамбувати в банку. Зберігати в холодильнику або прохолодному місці
Читайте також:
- Добриво для моркви у другій половині літа: плодів отримаєте у 3 рази більше, а врожай - на 2 тижні раніше
- Простий рецепт квашених помідорів на зиму у відрі: найсмачніший спосіб зберегти врожай
- Найкращі рецепти кабачкової ікри на зиму: буде смакувати навіть тим, хто не любить кабачки