Шацькі пончики: рецепт кулінарної візитівки Волині

На Шацьких озерах туристів пригощають традиційними пончиками, які господині готують просто на місці й продають на пляжах. Ці смаколики давно стали кулінарною візитівкою краю та навіть увійшли до переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.
Волинянка Інна Гурська поділилась рецептом приготування популярних пампухів, пише НВ.
Як приготувати Шацькі пончики
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно
- 4 яйця
- 4 ст. л. цукру
- ½ склянки олії
- трохи горілки
- 70 г дріжджів
- 2 склянки молока гарячого
- Ванілін
Спосіб приготування:
1. Яйця і цукор потрібно добре збити, додати, помішуючи, молоко. Дріжджі залити теплим молоком, щоб забродили.
2. Тісто має бути легким. Відставте його в тепле місце, щоб «виросло».
3. При формуванні пончиків руки потрібно змащувати олією. Начинка може бути будь-яка.
4. Смажити пампухи потрібно у великій кількості олії.
Читайте також:
- Як врятувати помідори від фітофтори в серпні: простий препарат без хімії
- Яблучний сезон: 4 рецепти страв, які легко приготувати за 30 хвилин
- Чим підживити перець у серпні: простий настій зробить плоди великими й солодкими