Яблучний штрудель — рецепт ідеального десерту з ароматом кориці
Крихке, золотисто-коричневе тісто, соковиті кислі яблука, ромові родзинки, аромат кориці й хрусткі хлібні крихти, щедро просочені вершковим маслом. Саме таким має бути справжній штрудель.
Це десерт, який підкорює з першого шматочка. Скуштувавши його, розумієш, що таке справжнє кулінарне щастя.
Рецептом поділився відомий кухар Євген Клопотенко.
Інгредієнти
- 250 г борошна
- 3 г солі
- 1 яйце
- 100 мл теплої води
- 20 мл соняшникової олії
Для начинювання:
- 400 г яблук
- 50 г цукру
- сік чверті лимона
- 50 г вершкового масла
- 100 г панірувальних сухарів
- 50 г родзинок
- 2 мл ромової есенції
- 2 дрібки меленої кориці
Приготування
Приготуйте тісто. У миску викладіть борошно, сіль, яйце, теплу воду і соняшникову олію, добре вимішайте. Має вийти м'яке липке тісто. Сформуйте тісто в кулю, змастіть соняшниковою олією і залиште на 20-30 хв. На рушнику, присипаному борошном, розгорніть тісто, щоб надати йому форму прямокутника. Потім кулаками на вазі над рушником розтягуйте тісто, щоб воно вийшло дуже тонким. За необхідності розкачайте тісто на столі з борошном.
Приготуйте начинку. Розтопіть на пательні вершкове масло і обсмажте у ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Окремо змішайте цукор і корицю. Обсмажені панірувальні сухарі об'єднайте із сумішшю цукру і кориці, додайте яблука, порізані невеликими тонкими часточками, родзинки, ромову есенцію і лимонний сік.
Духовку розігрійте до 190 градусів. Начинку викладіть на край розтягнутого тіста і акуратно згорніть штрудель за допомогою рушника. Змастіть штрудель і деко розтопленим вершковим маслом. Випікайте до золотисто-коричневого кольору. Після випікання ще раз змастіть штрудель розтопленим маслом.
Читайте також:
- Пиріг, який неможливо зіпсувати: універсальний рецепт, що завжди вдається
- Як відучити кота лазити на стіл: поради ветеринарів
- Бісквіт з яблуками — простий рецепт ароматного домашнього десерту