Яблучний штрудель — рецепт ідеального десерту з ароматом кориці

Яблучний штрудель — рецепт ідеального десерту з ароматом кориці

Крихке, золотисто-коричневе тісто, соковиті кислі яблука, ромові родзинки, аромат кориці й хрусткі хлібні крихти, щедро просочені вершковим маслом. Саме таким має бути справжній штрудель.

Це десерт, який підкорює з першого шматочка. Скуштувавши його, розумієш, що таке справжнє кулінарне щастя. 

Рецептом поділився відомий кухар Євген Клопотенко.

Інгредієнти

  • 250 г борошна
  • 3 г солі
  • 1 яйце
  • 100 мл теплої води
  • 20 мл соняшникової олії

Для начинювання:

  • 400 г яблук
  • 50 г цукру
  • сік чверті лимона
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 50 г родзинок
  • 2 мл ромової есенції
  • 2 дрібки меленої кориці

Приготування

Приготуйте тісто. У миску викладіть борошно, сіль, яйце, теплу воду і соняшникову олію, добре вимішайте. Має вийти м'яке липке тісто. Сформуйте тісто в кулю, змастіть соняшниковою олією і залиште на 20-30 хв. На рушнику, присипаному борошном, розгорніть тісто, щоб надати йому форму прямокутника. Потім кулаками на вазі над рушником розтягуйте тісто, щоб воно вийшло дуже тонким. За необхідності розкачайте тісто на столі з борошном.

Приготуйте начинку. Розтопіть на пательні вершкове масло і обсмажте у ньому панірувальні сухарі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Окремо змішайте цукор і корицю. Обсмажені панірувальні сухарі об'єднайте із сумішшю цукру і кориці, додайте яблука, порізані невеликими тонкими часточками, родзинки, ромову есенцію і лимонний сік.

Духовку розігрійте до 190 градусів. Начинку викладіть на край розтягнутого тіста і акуратно згорніть штрудель за допомогою рушника. Змастіть штрудель і деко розтопленим вершковим маслом. Випікайте до золотисто-коричневого кольору. Після випікання ще раз змастіть штрудель розтопленим маслом.

Читайте також:

Можливо зацікавить