Бісквіт з яблуками — простий рецепт ароматного домашнього десерту

Бісквіт з яблуками — простий рецепт ароматного домашнього десерту

Готувати бісквіти — то любов. Це просто, швидко й завжди смачно. А аромат ванілі з ніжними шматочками яблук, які під час випікання стають м’якими й соковитими, створює справжню домашню магію.

Рецептом поділився відомий кухар Євген Клопотенко.

Секрети з приготування бісквітного тіста

Бісквіт робити нескладно, якщо знати деякі хитрощі.

  • Перший – на етапі збивання яєць з цукром, робіть це максимально інтенсивно: так ми насичуємо суміш киснем, а це запорука пухкості бісквіта. Використовуйте блендер з насадкою віничок, кухонну машину чи міксер. Маса має збільшитися у кілька разів та побілити.
  • Другий секрет – в повітряну суміш необхідно дуже акуратно вмішати борошно. Відкладайте віничок та беріть силіконову лопатку. Робіть все максимально обережно, щоб зберегти пухирці, що з’явилися у яєчні масі.
  • Третій секрет стосується випікання. Щоб бісквіт вийшов пухким, ставте його тільки в добре розігріту духовку та не заглядайте перші 30 хвилин, щоб перевірити, як він випікається. Якщо відкриєте дверцята духовки, перепад температур може призвести до того, що бісквіт впаде і не буде тієї повітряності, на яку ви так очікуєте.

Які яблука обрати

Яблука для випічки беріть солодкі та хрумкі. Якщо побачите сорти Гала, Чемпіон, Редчіф – купуйте їх, це те, що треба. Але якщо нема, нічого страшного, головне, щоб були солодкі. Шкірку з них ми не будемо зрізати, щоб в процесі приготування вони тримали форму та не перетворилися на пюре.

Як приготувати бісквіт з яблуками і ваніллю

Інгредієнти

  • 4 яйця 
  • 150 г цукру 
  • 140 г борошна (+20 г для французької сорочки)
  • 2 солодкі яблука 
  • 10 г ванільного цукру 
  • 20 г вершкового масла (для французької сорочки)
  • дрібка солі 
  • цукрова пудра (для подачі за бажанням)

Бісквіт з яблуками: покроковий рецепт

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів і дістаньте масло з холодильника, щоб добре розм’якшилось. Нам потрібно 20 г для змащування форми. В миску вбийте 4 яйця, всипте 150 г звичайного і 10 г ванільного цукру та дрібку солі. Збивайте блендером з насадкою віничок до побіління і збільшення маси в кілька разів. Або скористайтеся міксером чи кухонною машиною.

Порціями додавайте 140 г борошна та обережно вимішуйте силіконовою лопаткою до об’єднання всіх інгредієнтів. На дно роз’ємної форми діаметром 22 см вистеліть пергаментний папір. Змастіть дно та боки 20 г розм’якшеного вершкового масла. Притрусіть 20 г борошна, а залишки висипте.

Розріжте 2 яблука на частинки, виріжте серединку з насінням та поріжте на однакові шматочки. Вилийте половину бісквітного тіста в форму, викладіть одне порізане яблуко та залийте другою частиною тіста. Зверху викладіть шматочки другого яблука.

Поставте бісквіт з яблуками випікатися на 40 хвилин за температури 180 градусів. Готовий бісквіт діставайте з духовки та дайте йому повністю охолонути у формі, а потім виймайте та за бажанням притрусіть цукровою пудрою. Нарізайте трикутниками та подавайте до улюблених напоїв.

Читайте також:

Можливо зацікавить