Три неймовірні яблучні пироги, які варто спробувати цієї осені
Випічка з яблуками — справжня класика осені та зими. У прохолодні вечори аромат яблучного пирога створює відчуття тепла й домашнього затишку. І що цікаво — майже кожен народ має свій особливий рецепт цього десерту, тож варіантів приготування безліч.
Про три цікаві варіанти, які варто спробувати, пише Уніан.
Яблучний пиріг на сметані
Це дуже простий яблучний пиріг, що ідеально після важкого дня. Для приготування беремо:
- 200 мілілітрів сметани;
- два яйця;
- п'ять кислих яблук;
- склянку цукру;
- склянку борошна;
- чайну ложку розпушувача.
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Яблука чистимо від шкірки та ріжемо часточками. У мисці збиваємо яйця з цукром. Потім вмішуємо туди сметану і борошно так, щоб не було грудочок. Тісто буде середньої густоти.
Форму для випічки вистилаємо пергаментом, змащуємо олією. Вливаємо туди половину тіста і викладаємо часточки фруктів. Зверху виливаємо решту тіста і розрівнюємо лопаткою. Випікаємо близько 35-40 хвилин.
Французький яблучний пиріг
Готується цей яблучний пиріг на молоці. Фрукти можна брати будь-які, які вам подобаються. Для випічки треба взяти:
- 900 грамів яблук;
- 70 грамів борошна;
- 100 мілілітрів молока;
- два яйця;
- 50 грамів цукру;
- чайну ложку ванільного цукру;
- чайну ложку розпушувача;
- дрібку солі;
- 20 грамів вершкового масла;
- 20 мілілітрів лимонного соку.
У мисці збиваємо яйця із сіллю, цукром і ваніллю до світлої маси. Розтоплене вершкове масло і молоко кімнатної температури вливаємо в тісто і змішуємо.
Просіваємо в миску борошно та розпушувач. Добре збийте тісто, щоб не було грудочок. Воно буде досить рідке.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. У цей час чистимо від шкірки яблука і нарізаємо їх тонкими слайсами. Чим тонше вийде, тим - краще. Полийте фрукти лимонним соком.
Пересипаємо яблука в тісто і добре перемішуємо. Форму вистилаємо пергаментом і змащуємо. Переміщаємо тісто з яблуками туди і випікаємо близько 50 хвилин.
Пиріг охолоджуємо у формі, а потім прибираємо на кілька годин у холодильник. Потім можна діставати, нарізати на порційні шматочки і прикрасити перед подачею.
Яблучний пиріг на кефірі
Наостанок розглянемо ще один простий і доступний рецепт. Випічка вийде пишною, м'якою і дуже ароматною. Для приготування беремо:
- 250 мілілітрів кефіру;
- три яйця;
- 100 мілілітрів рослинної олії (без запаху та смаку);
- 200 грамів цукру;
- 160 грамів борошна;
- 10 грамів розпушувача;
- 650 грамів яблук;
- п'ять грамів ванільного цукру;
- дрібку солі;
- два грами меленої кориці.
Фрукти на яблучний пиріг краще взяти кисло-солодкі та зі щільною м'якоттю. Жирність кефіру не важлива, але чим вона вища, тим він смачніший.
Кефір і яйця кімнатної температури збиваємо до однорідності в мисці. Вливаємо до них олію та перемішуємо. Далі вмішуємо цукор, ваніль, корицю та сіль. Порціями вмішуємо просіяне борошно з розпушувачем, щоб не було грудочок.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. У цей час чистимо яблука і нарізаємо їх тонкими часточками. Добре перемішуємо і перекладаємо у форму, змащену олією. Готуємо в духовці близько 40 хвилин.
Читайте також:
- Осінній яблучний пиріг «Невидимка» — найпростіший рецепт ароматного домашнього десерту
- Домашній пісочний яблучний пиріг: смачний і дуже ароматний
- Осінні яблучні оладки: простий рецепт пухкої смакоти до ранкової кави