Соковита та хрумка: простий рецепт квашеної капусти на зиму від досвідчених кулінарів

Соковита та хрумка: простий рецепт квашеної капусти на зиму від досвідчених кулінарів

Досвідчені кулінари поділилися перевіреним рецептом квашеної капусти на зиму, яка виходить соковитою, хрумкою та багатою на вітаміни, що зміцнюють імунітет і підтримують здоров’я в холодний період року.

Про це пише сайт «Добрі новини»

Погодьтеся, квашена капуста – це справжній порятунок у холодний період року. Адже ця улюблена українська закуска містить у собі різноманітні вітаміни, які активно зміцнюють імунітет, ефективно відновлюють обмін речовин і чудово запобігають процесам старіння.

Втім, головне правило – обрати правильну капусту. Зокрема, вона повинна бути білою, круглою і трохи приплюснутою. А ось молода капуста зеленого кольору з витягнутим качаном не підходить, попередили досвідчені кулінари.

Необхідні інгредієнти (на одну банку):

  • 950 грамів капусти;
  • 50 грамів моркви;
  • 1 лавровий листок;
  • 1 щіпка перцю горошком;
  • 20 грамів солі.

Крок 1 із 5:

Дрібно нашаткуйте капусту, моркву натріть на дрібній тертці та перемішайте у великій мисці. Потім додайте лавровий лист і перець горошком.

Крок 2 із 5:

На один кілограм капусти з морквою додайте рівно 20 грамів солі – це приблизно одна столова ложка з невеликою гіркою. Також, за бажанням, у капусту можна додати маленьку щіпку кмину.

Крок 3 із 5:

Акуратно перемішайте всі інгредієнти вручну, після чого перекладіть капусту в банку та добре утрамбуйте. Потім поставте банки на тарілки й приберіть у темне місце на кілька днів.

Крок 4 із 5:

Для того щоб капуста вийшла солодкою та соковитою, щодня протикайте її виделкою до самого дна банки. Так вийде накопичений на дні газ, і тому капуста не буде гірчити.

Крок 5 із 5:

Через дві доби накрийте банки кришками та поставте в холодильник. А вже буквально через три дні капуста буде повністю готова. Смачного!

Читайте також:

Можливо зацікавить