Соковита та хрумка: простий рецепт квашеної капусти на зиму від досвідчених кулінарів
Досвідчені кулінари поділилися перевіреним рецептом квашеної капусти на зиму, яка виходить соковитою, хрумкою та багатою на вітаміни, що зміцнюють імунітет і підтримують здоров’я в холодний період року.
Про це пише сайт «Добрі новини».
Погодьтеся, квашена капуста – це справжній порятунок у холодний період року. Адже ця улюблена українська закуска містить у собі різноманітні вітаміни, які активно зміцнюють імунітет, ефективно відновлюють обмін речовин і чудово запобігають процесам старіння.
Втім, головне правило – обрати правильну капусту. Зокрема, вона повинна бути білою, круглою і трохи приплюснутою. А ось молода капуста зеленого кольору з витягнутим качаном не підходить, попередили досвідчені кулінари.
Необхідні інгредієнти (на одну банку):
- 950 грамів капусти;
- 50 грамів моркви;
- 1 лавровий листок;
- 1 щіпка перцю горошком;
- 20 грамів солі.
Крок 1 із 5:
Дрібно нашаткуйте капусту, моркву натріть на дрібній тертці та перемішайте у великій мисці. Потім додайте лавровий лист і перець горошком.
Крок 2 із 5:
На один кілограм капусти з морквою додайте рівно 20 грамів солі – це приблизно одна столова ложка з невеликою гіркою. Також, за бажанням, у капусту можна додати маленьку щіпку кмину.
Крок 3 із 5:
Акуратно перемішайте всі інгредієнти вручну, після чого перекладіть капусту в банку та добре утрамбуйте. Потім поставте банки на тарілки й приберіть у темне місце на кілька днів.
Крок 4 із 5:
Для того щоб капуста вийшла солодкою та соковитою, щодня протикайте її виделкою до самого дна банки. Так вийде накопичений на дні газ, і тому капуста не буде гірчити.
Крок 5 із 5:
Через дві доби накрийте банки кришками та поставте в холодильник. А вже буквально через три дні капуста буде повністю готова. Смачного!
Читайте також:
- Ікра з буряка на зиму: приготуйте один раз - і робитимете щороку
- Мариновані білі гриби на зиму: найкращий рецепт з Карпат
- Буряк з квасолею на зиму: заготовка для борщу і не тільки