Солодкі мариновані помідори на зиму без стерилізації: швидкий рецепт

Мариновані помідори за 5 хвилин

Багатьох господарів цікавить, як швидко приготувати смачні солодкі мариновані помідори на зиму. Пропонуємо закрити помідори за перевіреним рецептом без стерилізації - закуска вийде дуже смачною.

Законсервувати томати в такий спосіб дуже просто, - пише ТСН.

Інгредієнти з розрахунку на трилітрову банку

  • 2 кг помідорів,
  • листя вишні, смородини,
  • пучок петрушки,
  • 3 гвоздики,
  • 15 горошин чорного перцю,
  • 3 лаврові листи,
  • 2 цибулі,
  • 375 г цукру,
  • 1 ст. л солі,
  • 100 мл оцту.

Приготування помідорів без стерилізації

  1. Ретельно миємо помідори.
  2. Листя і спеції викладаємо на дно простерилізованої банки. Наповнюємо її помідорами.
  3. Заливаємо помідори в банці окропом і залишаємо їх охолонути на 15 хв.
  4. Коли вода охолоне, зливаємо її до каструлі, додаємо до неї сіль, цукор. Доводимо до кипіння і додаємо оцет.
  5. Після того, як маринад закипів, заливаємо ним банки з помідорами.
  6. Закриваємо банки кришками, закутуємо, щоб вони якнайдовше остигали.

Читайте також:

Можливо зацікавить