Солодкі мариновані помідори на зиму без стерилізації: швидкий рецепт
Багатьох господарів цікавить, як швидко приготувати смачні солодкі мариновані помідори на зиму. Пропонуємо закрити помідори за перевіреним рецептом без стерилізації - закуска вийде дуже смачною.
Законсервувати томати в такий спосіб дуже просто, - пише ТСН.
Інгредієнти з розрахунку на трилітрову банку
- 2 кг помідорів,
- листя вишні, смородини,
- пучок петрушки,
- 3 гвоздики,
- 15 горошин чорного перцю,
- 3 лаврові листи,
- 2 цибулі,
- 375 г цукру,
- 1 ст. л солі,
- 100 мл оцту.
Приготування помідорів без стерилізації
- Ретельно миємо помідори.
- Листя і спеції викладаємо на дно простерилізованої банки. Наповнюємо її помідорами.
- Заливаємо помідори в банці окропом і залишаємо їх охолонути на 15 хв.
- Коли вода охолоне, зливаємо її до каструлі, додаємо до неї сіль, цукор. Доводимо до кипіння і додаємо оцет.
- Після того, як маринад закипів, заливаємо ним банки з помідорами.
- Закриваємо банки кришками, закутуємо, щоб вони якнайдовше остигали.
Читайте також:
- Солодкі, в олії та «швидкі»: найкращі рецепти консервованих помідорів половинками на зиму
- Як боротися з небезпечним бур'яном амброзією: 5 ефективних способів
- Чим обов'язково підживити болгарський перець у серпні, щоб він виріс великим і соковитим