«Вибух смаку і дитячих спогадів»: рецепт торта від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати торт «Смерекова хата».
Рецептом страви дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
«Це вибух смаку і дитячих спогадів», - зазначила дівчина.
Тісто:
- борошно - 400-450 г;
- масло - 200 г;
- сметана - 200 г;
- розпушувач - 2 ч.л;
- ванільний цукор - 10 г;
Крем:
- вершки 33% - 500 мл;
- вершковий сир - 300 г;
- цукрова пудра - 200 г;
- вишні без кісточок - 700-800 г;
- цукор - 100г;
- крохмаль - 1,5 ст.л.
Масло розтопити і дати трохи схолонути. Додати сметану, ванільний цукор і частинами просіювати борошно з розпушувачем. Замісити мʼяке і трохи рихле тісто (не передайте борошна, щоб не забити тісто.)Завертаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 1 годину. Тим часом вишні звільняємо від кісточок і додаємо цукор і крохмаль (перед самим процесом формування трубочок).
Тісто ділимо на 15 рівних частин. Кожну розкачуємо в пласт як на відео довжиною 25 см. Викладаємо вишні, защипуємо і кладемо на бляху застелену просиліконеним пергаментом швом до низу. Випікаємо при температурі 180 градусів до готовності, до зарумʼянення.
Готуємо крем: збиваємо холодні вершки з холодним вершковим сиром і цукровою пудрою до густої маси (збивається дуже швидко).
Збираємо торт: дно посуду на який викладаємо трохи змастити кремом, викласти перших 5 трубочок, покрити кремом, далі зверху наступних 4 трубочки і знов крем і так до поки не закінчаться трубочки формуючи гірку. Боки змастити теж кремом. Посипати зверху потертим шоколадом або какао і ставимо в холодильник на ніч. Перед подачею за годину помістити в кімнатну температуру
Читайте також:
- Кімнатна квітка захворіла і засохла: як врятувати рослину
- «Готується просто і швидко»: рецепт шоколадної картоплі від луцької фудблогерки