«Вибух смаку і дитячих спогадів»: рецепт торта від луцької фудблогерки

«Вибух смаку і дитячих спогадів»: рецепт торта від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати торт «Смерекова хата».

Рецептом страви дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

«Це вибух смаку і дитячих спогадів», - зазначила дівчина.

Тісто:

  • борошно - 400-450 г;
  • масло - 200 г;
  • сметана - 200 г;
  • розпушувач - 2 ч.л;
  • ванільний цукор - 10 г;

Крем:

  • вершки 33% - 500 мл;
  • вершковий сир - 300 г;
  • цукрова пудра - 200 г;
  • вишні без кісточок - 700-800 г;
  • цукор - 100г;
  • крохмаль - 1,5 ст.л.

Масло розтопити і дати трохи схолонути. Додати сметану, ванільний цукор і частинами просіювати борошно з розпушувачем. Замісити мʼяке і трохи рихле тісто (не передайте борошна, щоб не забити тісто.)Завертаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 1 годину. Тим часом вишні звільняємо від кісточок і додаємо цукор і крохмаль (перед самим процесом формування трубочок).

Тісто ділимо на 15 рівних частин. Кожну розкачуємо в пласт як на відео довжиною 25 см. Викладаємо вишні, защипуємо і кладемо на бляху застелену просиліконеним пергаментом швом до низу. Випікаємо при температурі 180 градусів до готовності, до зарумʼянення.

Готуємо крем: збиваємо холодні вершки з холодним вершковим сиром і цукровою пудрою до густої маси (збивається дуже швидко).

Збираємо торт: дно посуду на який викладаємо трохи змастити кремом, викласти перших 5 трубочок, покрити кремом, далі зверху наступних 4 трубочки і знов крем і так до поки не закінчаться трубочки формуючи гірку. Боки змастити теж кремом. Посипати зверху потертим шоколадом або какао і ставимо в холодильник на ніч. Перед подачею за годину помістити в кімнатну температуру

Читайте також:

Можливо зацікавить