Жителька Луцького району зробила бізнес на вирощуванні спаржі. Відео

Жителька Луцького району вирощує спаржу

На Волині стартував сезон спаржі. Господиня із Луцького району Галина Коробко уже 6 років вирощує аспарагус на власному городі. Жінка розповіла про секрети вирощування, приготування цього овоча та його корисні властивості.

Цей процес займає тривалий час, адже, аби зібрати перший урожай, потрібно чекати аж чотири роки. Проте господиня каже, це того варте, - йдеться у сюжеті каналу Конкурент TV.

Волинянка Галина Коробко займається цією справою уже шість років. Вирощує спаржу одразу біля свого будинку у селі Лучиці Боратинської громади, що у Луцькому районі. Каже, така ідея виникла спонтанно.

«Спочатку це було для себе, захотіли ми спробувати, що це таке, бо самі ніколи не куштували. Посадили невеличку діляночку, почали пробувати, а воно нам засмакувало. Чоловік каже, це супер, пригощали друзів, рідних, знайомих, їм теж засмакувало і отак потрішки-потрішки...», - ділиться Галина Коробко.

Зараз, розповідає господиня, у неї висаджено небагато спаржі. Вистачає її родині, друзям, і інколи на продаж. Цей овоч дорогий, адже у його вирощення потрібно вкласти чимало сил та терпіння.

Отож, збирають перший урожай спаржі весною і починають її зрізати, коли пагінець набирає висоти 15-20 см. За словами господині, кущі, їх тут приблизно 200, можуть квітнути і рости 15 років. Сортів спаржі є чимало, чи не найголовніше потрібно вчасно її зібрати, аби вона була смачноюта поживною. Разом із тим, розповідає Галина Коробко, пересаджувати уже дорослий кущ не можна, адже у рослини величезна коренева система.

Поки серед волинян спаржа ще не набрала великої популярності, хоча продають її у супермаркетах і на ринках. Однак ціна немаленька. Пані Галина каже, якщо спаржа вродить добре, продає її по 250 грн за кілограм, а от у магазинах її продають у декілька разів дорожче.

Волинянка розповідає, вирощує овоч без усіляких добрив . Приготувати зі спаржі можна будь-що, її можна їсти смаженою, вареною, печеною та навіть сирою.

Тож хто хоче скуштувати спаржу, її можна легко знайти у магазинах і на ринках, але не за малу ціну або ж придбати у волинських господинь одразу із городу.

Читайте також:

Можливо зацікавить