Вступна кампанія на Волині: скільки заяв на вступ до вишів та ПТНЗ області подали цьогоріч

Вступна кампанія на Волині: скільки заяв на вступ до вишів та ПТНЗ області подали цьогоріч

Цьогоріч до волинських вишів було подано понад понад 40 тисяч заяв.

Про це повідомила начальниця обласного управління освіти і науки Наталія Матвіюк під час брифінгу Волинської ОДА.

На Волині вже закінчилися вступна кампанія, проте до 30 листопада 2023 за рішенням закладу ще триватиме додатковий набір на вступ для здобуття фахової передвищої та вищої освіти до закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти.

Протягом вступної кампанії 2023 року до закладів вищої та фахової передвищої освіти було подано 40,5 тисяч заяв. В тому числі 20,3 тисячі заяв, які подано абітурієнтами на основі повної загальної середньої освіти. І заяви подані вступниками на спеціальності магістра – це 6,3 тисячі осіб, а також на фахового молодшого бакалавра – 9 тисяч осіб.

Цьогоріч найбільше затребуваними були такі професії, як комп'ютерні науки, менеджмент, право, інженерія програмного забезпечення, а також філологія.

Традиційно, по кількості абітурієнтів найбільшу перевагу надавали Волинському національному університету імені Лесі Українки, а також Луцькому технічному університету.

Найбільше було подано заяв на такі професії: кухар, кондитер, тракторист-машинець, сільськогосподарського виробництва, слюсер з ремонту колісних транспортних засобів, електромонтер з ремонту та обслугування електроустаткування, водій автотранспортних засобів, слюсер-ремонтник, майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів та електрозварник ручного зварювання.

Закладам профтехосвіти області вдалося виконати регіональне замовлення на 91%, а державне замовлення на 70%. Якщо порівняти з минулим роком, то це на 6,1% менше, ніж було минулого року.

«Враховуючи те, що вступна кампанія вже другий рік поспіль проходить під час воєнного стану, її оцінюють як задовільно, оскільки регіональне замовлення і державне замовлення виконано на високому рівні», – каже начальниця обласного управління освіти і науки Наталія Матвіюк.

Читайте також:

• Скільки чоловіків на Волині «обміняли» військові квитки на студентські

• Сім волинських шкіл потрапили у топ-200 навчальних закладів України за результатами НМТ

• Рейтинг вишів України 2023 року: які місця посіли волинські заклади освіти

Можливо зацікавить