Як волинянам отримати багатий врожай квасолі: поради досвідчених городників

квасоля

У кінці травня або в червні городники висаджують квасолю. Адже саме в цей період температура прогріву повітря та землі є достатньою для цієї культури. Волиняни можуть отримати багатий врожай завдяки правилами досвідчених городників.

Про те, як правильно висаджувати квасолю, пише НВ.

Бур’яни

Квасоля дуже не любить бур’яни, тому її необхідно висаджувати на відкритих сонячних грядках, де можна з легкістю здійснювати процес прополювання.

Глибина посіву

При висаджуванні квасолі дуже важлива глибина посіву. Для того, щоб не помилитися з нею, необхідно розмір квасолини помножити на два — зазвичай виходить п’ять-шість см.

Кількість насінин

В кожну лунку необхідно класти по чотири-п'ять насінин, а після сходів залишати лише два-три найміцніших паростки. Якщо паростки ростуть заввишки 2 м, поруч з ними одразу необхідно ставити опору.

Просапування

Після того, як паростки стануть сім-вісім см, необхідно розпушити землю навколо них сапаючи на глибину у 1 см. Наступне після цього сапання варто провести вдруге, третій раз розпушувати ґрунт необхідно, коли її листя почне закривати міжряддя.

Мульчування та підв'язування

Міжряддя квасолі, після другого просапування, можна замульчувати соломою, вона не дасть бур’янам активно розвиватися. В’юнку квасолю обов’язково необхідно підв'язувати, краще за все для кожного паростка зробити окрему опору.

Полив

Квасолю рясно поливають до появи на її паростках чотирьох листків. Після цього робиться перерва, щоб культура не переросла. Наступний полив розпочинається під час цвітіння та має бути дуже рясним — один-два літри теплої води під кожен кущ.

Підживлення

Квасолю підживлюють калійними та фосфорними добривами під час формування зав’язі. Не варто використовувати азотне підживлення, через нього весь врожай йде у листя.

Читайте також:

Можливо зацікавить