Ніжний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який наповнить дім ароматом осені

Рецепт швидкого і смачного пирога з яблуками на кефірі

В осінньо-зимовий сезон, коли за вікном холод і дощ, аромат домашньої випічки створює справжній затишок. Цей яблучний пиріг — саме те, що потрібно: простий у приготуванні, ніжний на смак і виглядає, наче з вітрини кондитерської.

Про це пише Сенсація.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця — 2 шт;
  • цукор — 200 г;
  • ванільний цукор — 1 ч.л;
  • кефір — 250 мл;
  • сода — 0,5 ч.л;
  • вершкове масло — 50 г;
  • борошно — 320 г;
  • яблука — 2 шт.

Спосіб приготування:

До яєць додаємо цукор, ваніль і дрібку солі. Збиваємо міксером до утворення пишної і світлої маси.

До кефіру кімнатної температури додаємо соду і перемішуємо. Додаємо кефірну суміш до збитих яєць і перемішуємо лопаткою. Також додаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Розтоплене масло можна замінити на рослинну олію без запаху. Та з маслом випічка буде більш ароматна.

Далі додаємо до рідких інгредієнтів просіяне борошно і акуратно розмішуємо лопаткою, щоб не було грудочок.

Яблука очищаємо від шкірки і серцевинки і нарізаємо дольками. Форму для випікання змащуємо олією або маслом і виливаємо у форму тісто. Зверху викладаємо шматочки яблука.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Випікаємо пиріг 40-50 хвилин до готовності. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою. Вона має залишатись сухою після протикання пирога у найвищому місці.

Читайте також:

  • Пиріг з 5 яблук: осінній рецепт, який наповнить дім затишком і ароматом дитинства
  • Яблучний пиріг на сковороді: простий десерт, який підкорює з першого шматочка
  • Осінній гарбузовий манник: ніжний, ароматний і завжди вдається з першого разу

Можливо зацікавить