Ніжний яблучний пиріг на кефірі: простий рецепт, який наповнить дім ароматом осені
В осінньо-зимовий сезон, коли за вікном холод і дощ, аромат домашньої випічки створює справжній затишок. Цей яблучний пиріг — саме те, що потрібно: простий у приготуванні, ніжний на смак і виглядає, наче з вітрини кондитерської.
Про це пише Сенсація.
Необхідні інгредієнти:
- яйця — 2 шт;
- цукор — 200 г;
- ванільний цукор — 1 ч.л;
- кефір — 250 мл;
- сода — 0,5 ч.л;
- вершкове масло — 50 г;
- борошно — 320 г;
- яблука — 2 шт.
Спосіб приготування:
До яєць додаємо цукор, ваніль і дрібку солі. Збиваємо міксером до утворення пишної і світлої маси.
До кефіру кімнатної температури додаємо соду і перемішуємо. Додаємо кефірну суміш до збитих яєць і перемішуємо лопаткою. Також додаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Розтоплене масло можна замінити на рослинну олію без запаху. Та з маслом випічка буде більш ароматна.
Далі додаємо до рідких інгредієнтів просіяне борошно і акуратно розмішуємо лопаткою, щоб не було грудочок.
Яблука очищаємо від шкірки і серцевинки і нарізаємо дольками. Форму для випікання змащуємо олією або маслом і виливаємо у форму тісто. Зверху викладаємо шматочки яблука.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Випікаємо пиріг 40-50 хвилин до готовності. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою. Вона має залишатись сухою після протикання пирога у найвищому місці.
Читайте також:
- Пиріг з 5 яблук: осінній рецепт, який наповнить дім затишком і ароматом дитинства
- Яблучний пиріг на сковороді: простий десерт, який підкорює з першого шматочка
- Осінній гарбузовий манник: ніжний, ароматний і завжди вдається з першого разу