Яблучний пиріг на сковороді: простий десерт, який підкорює з першого шматочка
Яблучний пиріг на сковороді — це ідеальний варіант для тих, хто хоче приготувати щось смачне без зайвих клопотів. Готується швидко, без духовки, а результат — ніжний, ароматний і неймовірно домашній десерт, який тане в роті.
Про це пише ТСН.
Тісто на сметані виходить повітряним, а начинка з обсмажених яблук з цукром, вершковим маслом і корицею – дуже ароматною.
Інгредієнти
- борошно пшеничне - 150 г
- сметана - 150 г
- яйце куряче - 1 шт.
- цукор - 30 г
- розпушувач - 10 г
- олія - 30 мл
- яблука - 350 г
- масло вершкове - 30 г
- цукор ванільний
- кориця
Приготування:
Яблука вимийте, обсушіть. Очистьте від шкірки, видаліть серцевину та наріжте тонкими часточками.
Для тіста: в мисці з'єднайте яйце, цукор, ванільний цукор, перемішайте віничком. Додайте олію, сметану, ще раз перемішайте і всипте просіяне борошно та розпушувач. Все добре перемішайте.
На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор і перемішайте його так, щоб він розчинився, потім викладіть яблука, посипте корицею та обсмажте до м'якості яблук. Вилийте тісто зверху на яблука і розрівняйте.
Накрийте сковороду кришкою та готуйте пиріг на повільному вогні до готовності 15-20 хвилин. Потім акуратно переверніть випічку за допомогою тарілки вгору дном і лопаткою акуратно знову покладіть на сковороду та обсмажте з іншого боку під закритою кришкою 5-10 хвилин. Готовий пиріг перевірте дерев'яною шпажкою.
Читайте також:
- Осінній гарбузовий манник: ніжний, ароматний і завжди вдається з першого разу
- Пиріг з 5 яблук: осінній рецепт, який наповнить дім затишком і ароматом дитинства
- Осінній сніданок мрії: ніжні яблучні млинці за простим рецептом