Яблучний пиріг на сковороді: простий десерт, який підкорює з першого шматочка

Яблучний пиріг на сковороді: простий десерт, який підкорює з першого шматочка

Яблучний пиріг на сковороді — це ідеальний варіант для тих, хто хоче приготувати щось смачне без зайвих клопотів. Готується швидко, без духовки, а результат — ніжний, ароматний і неймовірно домашній десерт, який тане в роті.

Про це пише ТСН.

Тісто на сметані виходить повітряним, а начинка з обсмажених яблук з цукром, вершковим маслом і корицею – дуже ароматною.

Інгредієнти

  • борошно пшеничне - 150 г
  • сметана - 150 г
  • яйце куряче - 1 шт.
  • цукор - 30 г
  • розпушувач - 10 г
  • олія - 30 мл
  • яблука - 350 г
  • масло вершкове - 30 г
  • цукор ванільний
  • кориця

Приготування:

Яблука вимийте, обсушіть. Очистьте від шкірки, видаліть серцевину та наріжте тонкими часточками.

Для тіста: в мисці з'єднайте яйце, цукор, ванільний цукор, перемішайте віничком. Додайте олію, сметану, ще раз перемішайте і всипте просіяне борошно та розпушувач. Все добре перемішайте.

На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор і перемішайте його так, щоб він розчинився, потім викладіть яблука, посипте корицею та обсмажте до м'якості яблук. Вилийте тісто зверху на яблука і розрівняйте.

Накрийте сковороду кришкою та готуйте пиріг на повільному вогні до готовності 15-20 хвилин. Потім акуратно переверніть випічку за допомогою тарілки вгору дном і лопаткою акуратно знову покладіть на сковороду та обсмажте з іншого боку під закритою кришкою 5-10 хвилин. Готовий пиріг перевірте дерев'яною шпажкою.

Читайте також:

Можливо зацікавить