Як зробити тісто на чебуреки, щоб вони були хрусткими: рецепт, який виходить у всіх з першого разу

Як зробити тісто на чебуреки, щоб вони були хрусткими: рецепт, який виходить у всіх з першого разу

Чебуреки — це страва, яку люблять за хрустку скоринку, м’яку начинку та соковитість. Та головний секрет ідеальних чебуреків — правильне тісто. Якщо воно замішане грамотно, то чебуреки виходять пухирчастими, золотистими та хрусткими по краях. Нижче — простий рецепт, який завжди працює.

Інгредієнти для тіста

  • 3 склянки борошна
  • 1 склянка окропу
  • 2–3 ст. л. олії
  • 1 ч. л. солі
  • 1 яйце (за бажанням, але для хрусту краще без нього)

Окріп “заварює” частину борошна, завдяки чому чебуреки стають пухирчастими, тісто — еластичним і не рветься, краєчки виходять дуже хрусткими, чебуреки менше вбирають олію.

Це саме той варіант, який використовують у вуличних чебуречних.

Як приготувати тісто

  1. У глибоку миску просійте борошно та додайте сіль.
  2. Влийте 2–3 ложки рафінованої олії і перемішайте виделкою.
  3. Влийте окріп. Робіть це тонкою цівкою, одразу помішуючи ложкою. Частина борошна одразу “завариться” — це нормально.
  4. Коли маса трохи охолоне, почніть вимішувати руками.
  5. Місіть 5–7 хвилин — тісто має стати гладким і м’яким.
  6. Накрийте тісто плівкою або рушником і залиште на 20–30 хвилин.
  7. За цей час воно стане більш еластичним.

Як сформувати ідеальні чебуреки

  • Розкачайте тісто тонко — приблизно 1–2 мм.
  • Покладіть начинку лише на одну половину.
  • Добре защипніть краї — можна пройтися виделкою.
  • Смажте у великій кількості олії, щоб чебурек “плавав”.

Чебуреки інколи не виходять хрусткими через занадто товсте тісто; холодну олію (вона має бути гарячою, але не горіти); мало олії — чебурек повинен смажитися, а не тушкуватися; тісто не відпочило.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Всього 2 таблетки цього підживлення - і доларове дерево випустить безліч нових і молодих листочків

Всього 2 таблетки цього підживлення - і доларове дерево випустить безліч нових і молодих листочків

Коли стригти і фарбувати волосся: місячний календар на другу половину грудня 2025 року

Коли стригти і фарбувати волосся: місячний календар на другу половину грудня 2025 року

Рецепт куті

Святвечір наближається: простий і смачний рецепт традиційної різдвяної куті

Пісні пончики з маком і вишнею: м’які, ароматні й завжди вдаються

Пісні пончики з маком і вишнею: м’які, ароматні й завжди вдаються

Лимонна вода зранку: що кажуть дієтологи та чи справді вона корисніша за звичайну

Лимонна вода зранку: що кажуть дієтологи та чи справді вона корисніша за звичайну

Які вазони приносять невдачі і самотність: ці рослини краще не тримати вдома

Які вазони приносять невдачі і самотність: ці рослини краще не тримати вдома

Яблучний пиріг на сирній основі: смачний десерт на сковороді за 30 хвилин

Яблучний пиріг на сирній основі: смачний десерт на сковороді за 30 хвилин

Точна кількість солі, яку потрібно додавати у квашену капусту: з цими пропорціями ніколи не помилитеся

Точна кількість солі, яку потрібно додавати у квашену капусту: з цими пропорціями ніколи не помилитеся

Які кольори одягу обрати на Новий 2026 рік, щоб залучити щастя і гроші

Які кольори одягу обрати на Новий 2026 рік, щоб залучити щастя і гроші