Щоб огірки не гірчили: простий дріжджовий полив, який рятує врожай

Щоб огірки не гірчили: простий дріжджовий полив, який рятує врожай

Одні насолоджуються хрумкими огірками просто з грядки, а інші — кривляться вже після першого шматочка через неприємну гіркоту. Утім, якщо полити рослини одним перевіреним засобом, про цю проблему можна забути.

Аби огірки не набралися гуркоти, за овочами слід правильно доглядати протягом усього періоду вегетації. Зазвичай гіркота у зелених плодах свідчить про нестачу вологи та брак поживних речовин, пише Сенсація.

Якщо городині недостатньо калію та фосфору на грядках, на солодкість не розраховуйте – все буде точно навпаки.

Щоб у підсумку отримати огірки, які можна сміливо їсти, не обрізаючи шкуринку, поливайте ділянку з насадженнями регулярно. Особливо це важливо, допоки овочі цвітуть та дають плоди.

Затямте, що ґрунт під насадженнями не повинен засихати. Підтримуйте його у вологому стані, але без заливання. А у найбільш спекотні дні огірки доведеться притіняти спеціальною сіткою від жагучих променів.

Щоб дозрілі плоди не гірчили, вже зараз полийте огірочки дріжджовим настоєм. 10 г сухих дріжджів розчиніть у теплій воді. Потім перекладіть у відро й долийте води, щоб воно було повним.

Цією сумішшю й поливайте рослини під самий корінь, уникаючи потрапляння на листочки та квіточки. Якщо у вас свіжі дріжджі, то візьміть 300 г. Залийте 1 л теплої води. Розколотіть і дайте настоятися 3 години.

Після цього перелийте у відро. Долийте ще 9 л простої води і можете використовувати для підкореневого поливу. Окрім нашої головної задачі – усунення гіркого присмаку – це добриво додатково підвищить імунітет городини, а ще стимулюватиме ріст кореня, стебла та плодів.

Якщо своєчасно не зробити цього, огірки можуть видатися гіркими. У такому разі залийте їх підсоленою водою та залиште хоча б на 6 годин, а краще на всі 12. Після цього смак городини кардинально зміниться.

Читайте також:

Можливо зацікавить