Борщова заправка на зиму: готується дуже просто

Борщова заправка на зиму: готується дуже просто

Борщ — це одна з найулюбленіших і найвідоміших страв української кухні. Щоб насолоджуватися ним цілий рік і значно заощадити час при приготуванні, господині часто готують заправку для борщу на зиму. Це зручне рішення, яке дозволяє мати під рукою майже готову основу для смачного домашнього борщу.

Про це пише РБК України.

Приготувати заправку для такого борщу можна про запас самостійно. Потрібно лише ретельно підібрати овочі, яких в розпал літа дуже багато.

Цей рецепт розрахований на 12 баночок об'ємом в 0,5 літра. Якщо ви хочете запастися такими заправками на всю зиму - збільшуйте кількість інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Буряк - 3 кг
  • Морква - 1 кг
  • Цибуля - 1 кг
  • Перець болгарський - 1 кг
  • Помідори - 1 кг
  • Цукор - 1 склянка
  • Сіль - 3 ст. ложки
  • Рослинна олія - 1 склянка
  • Оцет (9%) - 125 мл

Спосіб приготування:

Всі овочі помийте, очистіть від шкірки. Лук наріжте півкільцями або кубиками - як вам більше подобається. Буряк і моркву натріть на крупній тертці.

Болгарський перець наріжте тонкою соломкою або пластинками. Помідори розділіть на чотири частини або наріжте тонкими кружечками.

Всі овочі викладаємо в каструлю шарами. Спочатку цибулю, потім буряк і моркву, потім помідори та болгарський перець. Зверху насипаємо сіль, цукор, оцет і рослинну олію.

Ставимо каструлю на невеликий вогонь і чекаємо, поки овочі пустять сік. Потім перемішуємо і варимо близько пів години (25-30 хвилин) на середньому вогні.

Готову гарячу заправку розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо. Зберігати банки можна в темному і прохолодному місці.

Читайте також: 

Можливо зацікавить