Не рветься і не липне до рук: як приготувати ідеальне тісто для вареників

Не рветься і не липне до рук: як приготувати ідеальне тісто для вареників

Вареники — одна з тих страв, які в українських родинах готують і буденно, і на свята. Їх начиняють всім, що душа забажає: від солодких ягід до пісної картоплі чи капусти. Та якою б не була начинка, смак вареників починається з правильного тіста.

Хоч рецептів існує безліч — на воді, молоці чи кефірі — не завжди вдається зробити тісто достатньо тонким і водночас міцним, щоб воно не рвалося під час ліплення і не розвалювалося у киплячій воді.

Рецепт ідеального тіста, яке стабільно виходить ніжним, еластичним і тримає форму за будь-яких умов, опублікували на сайті ТСН.

Інгредієнти для тіста

  • борошно — 3 склянки,
  • окріп — 200 мл або одна склянка,
  • яйця — 1 шт.
  • олія — 3 ст. л.,
  • сіль — пів чайної ложки.

Приготування тіста для вареників та пельменів

  • Просіюємо борошно, краще брати вищої якості.
  • Вбиваємо в борошно яйце, перемішуємо. Яйце краще, щоб було не з холодильника, кімнатної температури.
  • Вливаємо олію, розмішуємо.
  • Обережно вливаємо в борошно окріп, постійно помішуючи тісто. Спочатку, поки вода гаряча, розмішуємо тісто виделкою, а коли трохи охолоне —  руками. Навіть якщо тісто буде здаватися занадто рідким або густим, ні борошно, ні воду додавати не потрібно.
  • Вимішуємо його руками до однорідності. Готове тісто не повинно липнути до рук.
  • Накриваємо тісто рушником і залишаємо на десять хвилин.

Читайте також:

Можливо зацікавить