Не рветься і не липне до рук: як приготувати ідеальне тісто для вареників
Вареники — одна з тих страв, які в українських родинах готують і буденно, і на свята. Їх начиняють всім, що душа забажає: від солодких ягід до пісної картоплі чи капусти. Та якою б не була начинка, смак вареників починається з правильного тіста.
Хоч рецептів існує безліч — на воді, молоці чи кефірі — не завжди вдається зробити тісто достатньо тонким і водночас міцним, щоб воно не рвалося під час ліплення і не розвалювалося у киплячій воді.
Рецепт ідеального тіста, яке стабільно виходить ніжним, еластичним і тримає форму за будь-яких умов, опублікували на сайті ТСН.
Інгредієнти для тіста
- борошно — 3 склянки,
- окріп — 200 мл або одна склянка,
- яйця — 1 шт.
- олія — 3 ст. л.,
- сіль — пів чайної ложки.
Приготування тіста для вареників та пельменів
- Просіюємо борошно, краще брати вищої якості.
- Вбиваємо в борошно яйце, перемішуємо. Яйце краще, щоб було не з холодильника, кімнатної температури.
- Вливаємо олію, розмішуємо.
- Обережно вливаємо в борошно окріп, постійно помішуючи тісто. Спочатку, поки вода гаряча, розмішуємо тісто виделкою, а коли трохи охолоне — руками. Навіть якщо тісто буде здаватися занадто рідким або густим, ні борошно, ні воду додавати не потрібно.
- Вимішуємо його руками до однорідності. Готове тісто не повинно липнути до рук.
- Накриваємо тісто рушником і залишаємо на десять хвилин.
Читайте також:
- Торт за 15 хвилин без духовки: простий рецепт, який виручить під час відключень світла
- Сметанний пиріг без зайвих клопотів: ніжний та соковитий
- Як засолити сало, щоб було ніжним і ароматним: простий рецепт