Знайшов кохання на похоронах свого побратима: історія Героя з волинської бригади

Знайшов кохання на похоронах свого побратима: історія Героя з волинської бригади

32-річний старший лейтенант з волинської бригади Олександр Васильєв загинув 27 березня 2022 року, захищаючи від окупантів Миколаївську область. Біля села Благодатне його підрозділ потрапив під обстріл фосфорними снарядами.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Олександр родом із Прилук Чернігівської області. Після служби в армії став кадровим військовим. Із відзнакою закінчив Національну академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Брав участь в АТО/ООС на Донбасі. Служив у лавах 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа.

Жив із родиною у Рівному. Майбутню дружину зустрів у 2014-му. Тоді поїхав на похорон до свого побратима і там познайомився з його сестрою Вікторією. Освідчився їй через 2 тижні. Влітку наступного року в подружжя народилася донечка Ірина.

З перших днів повномасштабного російського вторгнення Олександр боронив рідну країну від окупантів. Брав участь у боях на Київщині та Миколаївщині.

«Ніхто не міг подумати, що ми одружені вже 7 років. Іноді говорили, що ми якісь не такі, поводимось як діти. А у нас постійно були пригоди і романтика. Миті, проведені разом, були наповнені неймовірною енергією. Ми нею обмінювалися. Із Олександром ми навіть посваритися нормально не могли, бо потім сміялися одне з одного. Він був справжнім чоловіком. Хоч запросто міг помити посуд і прибрати. Донька робила йому манікюр, педикюр і навіть макіяж. А він усе терпів. Вони з Іринкою творили шалені речі. Пам'ятаю, як вона гімнастикою змусила його займатися. Він і на шпагат сідати погоджувався, бо це ж донечка просить», – розповідає дружина офіцера Вікторія.

Поховали офіцера у рідному місті. Посмертно старший лейтенант Васильєв нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Також йому присвоїли звання почесного громадянина Рівного. На його честь там перейменували одну із вулиць.

В Олександра залишилися батьки, дружина і донечка Ірина. Дівчинка, якій на момент загибелі батька було 6 років, вирішила продовжити його справу – захищати Україну. Поки займається волонтерством. Продає власноруч сплетені віночки, а виручені кошти передає на потреби ЗСУ.

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна Херсонщина Волинь

Учасник АТО вдруге став на захист країни: на Волині прощатимуться із Героєм Володимиром Стародубцем

волонтерство

У центрі Луцька 77-річний волонтер з Херсону збирає кошти на ЗСУ

поховання військових
відео

Дві важкі втрати в одній громаді: на Волині попрощалися із Героями Михайлом Мельницьким та Тарасом Мироновим

війна сирота
відео

У окопі прощався з життям і писав заповіт: слова 20-річного захисника-сироти з Волині цитував Зеленський

війна загибель

Троє дітей втратили батька: на Донеччині загинув Герой з Волині Микола Гінайло

військовий загинув

Скорботна звістка з фронту: на війні загинув Герой з Волині Леонід Залевський

допомога ЗСУ
відео
фото

«Син жертвує життям. Мама жертвує після його смерті»: мати Героя з Волині передала 600 тисяч гривень на ЗСУ

Поховання військових
відео
фото

Два прощання в один день: у Луцьку в останню дорогу провели полеглих воїнів - Євгенія Поліщука та Юрія Сілюка

Поховання військового
відео

Скорботний кінець квітня: на Волині попрощались із Героєм Сергієм Омельчуком