Ніжний манник без зайвих витрат: простий рецепт десерту до чаю

Як приготувати неймовірно смачний манник за 30 хвилин

Манник — один із найпростіших і водночас найуніверсальніших пирогів, який здавна готували в українських родинах. Його вигадали як страву «на виручку», коли вдома не було борошна, однак із часом манник перетворився на повноцінний десерт із безліччю сучасних варіацій.

Це відмінний десерт до чаю – бюджетний, але водночас дуже оригінальний, пишуть Добрі новини.

Необхідні інгредієнти для манника:

  • 200 грамів кефіру;
  • 150 грамів манної крупи;
  • 3 яйця;
  • 1 щіпка солі;
  • 150 грамів цукру;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 100 грамів борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 2 грами ваніліну;
  • 3 столові ложки вареного згущеного молока;
  • 15 грамів білого шоколаду.

Крок 1:

У миску влийте кефір, висипте манну крупу та перемішайте. Залиште манну крупу набухати в кефірі орієнтовно на 30 хвилин.

Крок 2:

В окремій тарі змішайте яйця разом із сіллю та цукровим піском, збивайте за допомогою міксера.

Крок 3:

Вилийте розтоплене вершкове масло в яєчну суміш.

Крок 4:

Додайте в яєчну суміш набряклу манну крупу, збийте міксером таким чином, щоб не було грудочок. Просійте в манну масу борошно та розпушувач, замісіть тісто.

Крок 5:

Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть у форму тісто і вирівняйте по поверхні.

Крок 6:

Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах приблизно 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Крок 7:

Змастіть поверхню пирога вареним згущеним молоком. Білий шоколад розтопіть, викладіть у кондитерський мішок. Шар із згущеного молока покрийте білим шоколадом, дерев’яною шпажкою створіть малюнок.

У результаті ви отримаєте неймовірно м’який і ніжний манник. Тож такий десерт неодмінно стане ідеальною прикрасою для будь-якого святкового столу.

Читайте також: 

Можливо зацікавить