Простіше не буває: універсальний баклажанний соус до м’яса за кілька хвилин

Простіше не буває: універсальний баклажанний соус до м’яса за кілька хвилин

Баклажанний соус — це проста й універсальна добавка до страв із м’яса. Його можна приготувати за лічені хвилини, використовуючи лише три овочі: баклажани, перець і помідори. Насичений смак та аромат зроблять навіть звичайні сосиски справжнім делікатесом.

За бажання ви можете очистити баклажани від шкірки перед смаженням, щоб соус вийшов більш ніжним. Якщо хочете зробити його гострим, додайте трохи перцю чилі, а для більш пікантного смаку — часник, пише Телеграф.

Цей соус стане чудовим доповненням до будь-якої страви.

Інгредієнти:

  • Сіль за смаком
  • Баклажани - 500 г
  • Помідори - 500 г
  • Цибуля - 3 шт.
  • Борошно пшеничне вищого сорту - 1 ст. л.
  • Олія за смаком
  • Чорний перець мелений за смаком
  • Зелень свіжа за смаком
  • Цукор за смаком
  • Перець болгарський червоний

Приготування:

Баклажани нарізати кружальцями, посолити та обсмажити з двох сторін на олії. Салатний перець порізати кільцями та обсмажити. Помідори нарізати скибками або натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати й обсмажити.

Всі овочі укласти в сотейник шарами, пересипаючи зеленню, і тушкувати 15–20 хвилин.

Як і з чим подавати

Соус із баклажанів відмінно поєднується з м’ясом, причому з будь-яким – вареним, смаженим, гриль тощо.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Лаврове листя очищує ґрунт і відлякує шкідників: три листочки восени рятують урожай навесні

Лаврове листя очищує ґрунт і відлякує шкідників: три листочки восени рятують урожай навесні

Золоте добриво для орхідей: як зробити натуральний настій для пишного цвітіння

Золоте добриво для орхідей: як зробити натуральний настій для пишного цвітіння

Майбутнім пенсіонерам радять почекати: коли подати заяву, щоб отримати більші виплати

Майбутнім пенсіонерам радять почекати: коли подати заяву, щоб отримати більші виплати

Не повторюйте цих промахів: 5 головних осінніх помилок городників, які «з’їдають» майбутній врожай

Не повторюйте цих промахів: 5 головних осінніх помилок городників, які «з’їдають» майбутній врожай

Смак осені: яблучний пиріг, який підкорює з першого шматочка — з секретним інгредієнтом

Смак осені: яблучний пиріг, який підкорює з першого шматочка — з секретним інгредієнтом

Чим мити підлогу, щоб вона сяяла тиждень - уся справа в одній хитрості

Чим мити підлогу, щоб вона сяяла тиждень - уся справа в одній хитрості

Пролежить до літа: де зберігати картоплю взимку без льоху та підвалу

Пролежить до літа: де зберігати картоплю взимку без льоху та підвалу

Що буде з організмом, якщо пити чорний чай щодня: наслідки абсолютно несподівані

Що буде з організмом, якщо пити чорний чай щодня: наслідки абсолютно несподівані

Морква до весни без втрати свіжості: як правильно зберігати овоч

Морква до весни без втрати свіжості: як правильно зберігати овоч