Простіше не буває: універсальний баклажанний соус до м’яса за кілька хвилин

Простіше не буває: універсальний баклажанний соус до м’яса за кілька хвилин

Баклажанний соус — це проста й універсальна добавка до страв із м’яса. Його можна приготувати за лічені хвилини, використовуючи лише три овочі: баклажани, перець і помідори. Насичений смак та аромат зроблять навіть звичайні сосиски справжнім делікатесом.

За бажання ви можете очистити баклажани від шкірки перед смаженням, щоб соус вийшов більш ніжним. Якщо хочете зробити його гострим, додайте трохи перцю чилі, а для більш пікантного смаку — часник, пише Телеграф.

Цей соус стане чудовим доповненням до будь-якої страви.

Інгредієнти:

  • Сіль за смаком
  • Баклажани - 500 г
  • Помідори - 500 г
  • Цибуля - 3 шт.
  • Борошно пшеничне вищого сорту - 1 ст. л.
  • Олія за смаком
  • Чорний перець мелений за смаком
  • Зелень свіжа за смаком
  • Цукор за смаком
  • Перець болгарський червоний

Приготування:

Баклажани нарізати кружальцями, посолити та обсмажити з двох сторін на олії. Салатний перець порізати кільцями та обсмажити. Помідори нарізати скибками або натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати й обсмажити.

Всі овочі укласти в сотейник шарами, пересипаючи зеленню, і тушкувати 15–20 хвилин.

Як і з чим подавати

Соус із баклажанів відмінно поєднується з м’ясом, причому з будь-яким – вареним, смаженим, гриль тощо.

Читайте також:

Можливо зацікавить