Без сушіння та заморожування: як заготувати сливи на зиму

Як заготувати сливи на зиму

Багато господинь обирають для зберігання слив сушіння або заморожування, адже це швидко й просто. Але кулінари пропонують ще один цікавий спосіб заготівлі, який обов’язково сподобається всій родині.

Про це пише Одна хвилина.

Мова йде про в’ялені сливи у карамельно-часниковому соусі. Для приготування знадобиться безпосередньо слива, розмарин та орегано, базилік та інші спеції на власний смак. Також потрібні часник та оливкова олія. Сіль додають на власний смак.

Сливу обирають обов’язково стиглу, але не занадто м’яку. Плоди потрібно помити та висушити, розрізати на четвертинки та видалити кісточку. Далі щедро полийте плоди оливковою олією. Посипте сливу спеціями та перемішайте до розподілення прянощів.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Викладіть сливу на деко, застелене пергаментом, зверху трішки посипте сіллю та поставте в духовку на 2 хвилини. Далі зменште температуру до 150 градусів, а дверцята духовки залиште прочиненими. Готуйте сливу в такому режимі близько 60-90 хвилин. Орієнтуйтесь на візуальний вигляд смаколика.

Далі викладіть сливу в простерилізовані банки, пересипаючи тонкими шматочками часнику. Утрамбуйте, але не сильно. Залийте ваш делікатес дуже гарячою олією – але вона не має кипіти. Закрийте банки простерилізованими кришками та декілька разів переверніть банку так, аби не залишилось крапель конденсату на стінках.

Читайте також:

Можливо зацікавить