Буде ароматною, соковитою й ніжною: як правильно готувати перловку
Перлова крупа відома людству ще з давнини, але в сучасній кулінарії залишається одним із найбільш недооцінених продуктів. Цей корисний злак, багатий на клітковину, білки та мінерали, століттями був основою харчування багатьох народів світу. До того ж перлова каша була улюбленою стравою запорозьких козаків.
Однак, щоб перловка стала однією з улюблених страв, її треба правильно готувати, щоб вона вийшла надзвичайно смачною, ароматною та ніжною, пише ТСН.
Як правильно готувати перлову кашу, щоб вона перетворилася на вишукану страву
- Наваристий бульйон. Щоб перлова каша вийшла смачною та насиченою, її треба варити на бульйоні. Це може бути наваристий м’ясний чи овочевий бульйон, головне, не варто готувати перловку просто на воді.
- Спеції. Каша буде смачною й ароматною, якщо додати спецій. Перловка «любить» сушений часник, кмин та мелений коріандр. Прянощі варто додавати в перловку на початку приготування, тоді звичайна каша перетвориться на справжнісінький кулінарний шедевр. Однак не слід зловживати спеціями, щоб зберегти природний смак перлової крупи.
- Овочі. В перловку треба обов’язково додавати овочеву засмажку з моркви, селери та цибулі. Овочі надаватимуть страві насиченого смаку та ніжності.
- Рослинна олія. Щоб каша була розсипчастою, але м’якою та ніжною, під час приготування необхідно обов’язково додавати невелику кількість соняшникової чи оливкової олії. Це запобігатиме склеюванню перловки та надасть каші додаткового смакового відтінку.
Читайте також:
- Новорічні тістечка: рецепт від луцької кондитерки
- Поради по догляду: що робити, щоб орхідея не в'янула