Новорічні тістечка: рецепт від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати новорічні тістечка-картопля з гарбузом.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Рецепт
- 140 г натертого на дрібній тертці гарбуза;
- 80 мл пепсі;
- 220 г цукру;
- 130 мл рослинної олії;
- 3 яйця;
- 230 г борошна;
- 2 ч.л розпушувача;
- цедра одного лимона;
- 1 г ваніліну.
Яйця збиваємо з цукром впродовж пʼяти хвилин. Додаємо олію, цедру, натертий на дрібну тертку гарбуз (віджатий від вологи) та пепсі. Вимішуємо до однорідності. Далі додаємо просіяні борошно, розпушувач та ванілін. Тісто перекладаємо до форми для кекса. Випікаємо близько години при 175 градусах. Також, можна випікати тісто коржем розливши його на деко з пергаментом, орієнтовно 20-25 хв (до сухої шпажки). Даємо випічці охолонути і подрібнююємо руками. Додаємо крем, але по трохи, слідкуємо за консистенцією маси. Вона повинна добре тримати форму і не розпадатись.
Рецепт
- 100 г вершкового сиру;
- 30 мл вершків;
- 15 г пудри.
Обʼєднуємо і збиваємо усе до однорідності. Збираємо тістечка, як на відео, відправляємо в морозильну камеру на годину і покриваємо глазурʼю.
Шоколадна глазур:
- 200 г молочного шоколаду;
- 100 г чорного шоколаду;
- 40 г рослинної олії без запаху.
Топимо шоколад на водяній бані або у мікрохвильовій. Додаємо олію. Робоча температура глазурі 32-33 градуси. Заглазуровані тістечка відправляємо в холодильник на пів години.
Читайте також:
- Поради по догляду: що робити, щоб орхідея не в'янула
- Смачні мінікапкейки: простий рецепт від луцької кондитерки