Чи можна їсти шкірку від сала: користь і приховані ризики

Чи можна їсти шкірку від сала: користь і приховані ризики

Шкірка — частина сала, яку часто або викидають, або уникають у раціоні. Втім, дієтологи пояснюють, чи безпечно вживати її в їжу та які корисні речовини вона містить.

На думку медиків, у звичайній свинячій шкірці міститься ряд речовин, які допомагають нашому організму повноцінно функціонувати, пише На пенсії.

У шкірці містяться:

  • вітаміни РР, Н, Е, В1, В2, В5, В6, В9, В12,
  • холін, фосфор, калій,
  • хлор, натрій, магній,
  • залізо та кальцій.

Ці речовини просто необхідні для зміцнення кісток, суглобів, нігтів та волосся. Також вони забезпечують добрий стан шкіри.

У шкірці міститься білок, що особливо важливо для тих, хто зазнає щоденних навантажень, багато фізично працює або займається спортом.

Але треба сказати і про шкоду шкірки на салі. Це досить важкий для травлення продукт. Тому, якщо у вас є проблеми із травленням, краще обмежити її споживання.

Не рекомендують медики їсти свинячу шкірку людям із хворобами серцево-судинної системи, а також при панкреатиті та хворобах печінки.

Тобто якщо здоров’я дозволяє, то шкіркупотрібно вводити до свого раціону.

Читайте також:

Можливо зацікавить