Чи можна їсти шкірку від сала: користь і приховані ризики
Шкірка — частина сала, яку часто або викидають, або уникають у раціоні. Втім, дієтологи пояснюють, чи безпечно вживати її в їжу та які корисні речовини вона містить.
На думку медиків, у звичайній свинячій шкірці міститься ряд речовин, які допомагають нашому організму повноцінно функціонувати, пише На пенсії.
У шкірці містяться:
- вітаміни РР, Н, Е, В1, В2, В5, В6, В9, В12,
- холін, фосфор, калій,
- хлор, натрій, магній,
- залізо та кальцій.
Ці речовини просто необхідні для зміцнення кісток, суглобів, нігтів та волосся. Також вони забезпечують добрий стан шкіри.
У шкірці міститься білок, що особливо важливо для тих, хто зазнає щоденних навантажень, багато фізично працює або займається спортом.
Але треба сказати і про шкоду шкірки на салі. Це досить важкий для травлення продукт. Тому, якщо у вас є проблеми із травленням, краще обмежити її споживання.
Не рекомендують медики їсти свинячу шкірку людям із хворобами серцево-судинної системи, а також при панкреатиті та хворобах печінки.
Тобто якщо здоров’я дозволяє, то шкіркупотрібно вводити до свого раціону.
Читайте також:
- Пишні панкейки за 10 хвилин: простий рецепт ідеального сніданку
- Що трапиться з вашим тілом, якщо щодня їсти сало
- Не борошно і не манка: що додати в сирники, щоб вони були ніжні й не сухі