Пишні панкейки за 10 хвилин: простий рецепт ідеального сніданку

Пишні панкейки за 10 хвилин: простий рецепт ідеального сніданку

Американські панкейки стрімко завоювали популярність у всьому світі завдяки своїй легкості та неймовірній пишності. Це ідеальний варіант сніданку, який готується з простих продуктів і зовсім без олії.

Ще один плюс панкейків у тому, що рецепт можна змінювати на свій смак. Якщо додати в тісто какао, мак або банани, виходить прекрасний десерт. Але вироби також можна готувати без цукру і подавати з беконом, шинкою або лососем, пише Уніан.

Щоб тісто було пишним і не опало після смаження, стежте за свіжістю інгредієнтів.

Список продуктів:

  • 2 яйця;
  • 200 мілілітрів молока;
  • 120 грамів борошна;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • щіпка ваніліну.

Збийте яйця з молоком, цукром і ваніллю до однорідності. Всипте просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно перемішайте тісто, щоб не було грудок. Розігрійте антипригарну пательню без олії і на гарячу поверхню вилийте по 2-3 ложки тіста.

Смажте панкейки на молоці на середньому вогні, поки на поверхні не з'явиться багато дрібних бульбашок повітря. Потім переверніть на інший бік і готуйте ще 2-3 хвилини. Подавайте з фруктами, згущеним молоком, медом або нутеллою.

Якщо хочете зробити вироби ще пишнішими, то розділіть жовтки та білки. Приготуйте тісто на жовтках, а білки збийте в пишну піну і додайте в самому кінці перед смаженням.

Читайте також:

Можливо зацікавить