Пишні панкейки за 10 хвилин: простий рецепт ідеального сніданку
Американські панкейки стрімко завоювали популярність у всьому світі завдяки своїй легкості та неймовірній пишності. Це ідеальний варіант сніданку, який готується з простих продуктів і зовсім без олії.
Ще один плюс панкейків у тому, що рецепт можна змінювати на свій смак. Якщо додати в тісто какао, мак або банани, виходить прекрасний десерт. Але вироби також можна готувати без цукру і подавати з беконом, шинкою або лососем, пише Уніан.
Щоб тісто було пишним і не опало після смаження, стежте за свіжістю інгредієнтів.
Список продуктів:
- 2 яйця;
- 200 мілілітрів молока;
- 120 грамів борошна;
- 2 столові ложки цукру;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- щіпка ваніліну.
Збийте яйця з молоком, цукром і ваніллю до однорідності. Всипте просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно перемішайте тісто, щоб не було грудок. Розігрійте антипригарну пательню без олії і на гарячу поверхню вилийте по 2-3 ложки тіста.
Смажте панкейки на молоці на середньому вогні, поки на поверхні не з'явиться багато дрібних бульбашок повітря. Потім переверніть на інший бік і готуйте ще 2-3 хвилини. Подавайте з фруктами, згущеним молоком, медом або нутеллою.
Якщо хочете зробити вироби ще пишнішими, то розділіть жовтки та білки. Приготуйте тісто на жовтках, а білки збийте в пишну піну і додайте в самому кінці перед смаженням.
Читайте також:
- Не борошно і не манка: що додати в сирники, щоб вони були ніжні й не сухі
- Манник, що тане в роті: простий рецепт ніжного пирога без зайвих клопотів
- Що трапиться з вашим тілом, якщо щодня їсти сало