Домашня рибна консерва виходить набагато смачнішою, ніж магазинна: рецепт бюджетної заготівлі на зиму

Скільки варити тушонку з риби?

Не всі знають, що приготовані в домашніх умовах  рибні консерви виходять набагато смачнішими та бюджетнішими, ніж куплені. На рибну консерву піде мінімум коштів, хоча смак виходить просто неймовірним.

Рецептом рибної консерви ділиться кулінарний канал «Домашні рецепти. Просто і смачно!» в Youtube. Готується вона без автоклаву. Оселедець в олії — реально бюджетна заготівля, оскільки з 5 рибин виходить майже 3 півлітрові банки, - пише Телеграф.

Як приготувати рибні консерви в домашніх умовах

Складові:

  • Оселедець – 5 шт.
  • Сіль — 2 ч. л. без гірки
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець
  • Соняшникова олія – 12 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Рибу промити, почистити, нарізати на шматки. Посолити та додати лимонну кислоту. Залишити на 20 хвилин.
  2. На дно півлітрової банки кладемо лавровий лист, три горошини чорного перцю. Заповнити щільно банки рибою.
  3. Дно каструлі покриваємо тканиною, ставимо банки, наливаємо воду, накриваємо кришками і ставимо на невеликий вогонь.
  4. Підігріти олію. Коли банки прогрілися, додати до кожної по 4 ст. л. олії.
  5. Протушкувати консерви на невеликому вогні 5 годин, періодично підливаючи воду.
  6. Накрити банки капроновими кришками та зберігати в холодному місці

Читайте також:

Можливо зацікавить

Цвіте навіть узимку: натуральний кухонний стимулятор, який змушує фіалки рясно квітнути

Цвіте навіть узимку: натуральний кухонний стимулятор, який змушує фіалки рясно квітнути

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть