Домашня рибна консерва виходить набагато смачнішою, ніж магазинна: рецепт бюджетної заготівлі на зиму

Скільки варити тушонку з риби?

Не всі знають, що приготовані в домашніх умовах  рибні консерви виходять набагато смачнішими та бюджетнішими, ніж куплені. На рибну консерву піде мінімум коштів, хоча смак виходить просто неймовірним.

Рецептом рибної консерви ділиться кулінарний канал «Домашні рецепти. Просто і смачно!» в Youtube. Готується вона без автоклаву. Оселедець в олії — реально бюджетна заготівля, оскільки з 5 рибин виходить майже 3 півлітрові банки, - пише Телеграф.

Як приготувати рибні консерви в домашніх умовах

Складові:

  • Оселедець – 5 шт.
  • Сіль — 2 ч. л. без гірки
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець
  • Соняшникова олія – 12 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Рибу промити, почистити, нарізати на шматки. Посолити та додати лимонну кислоту. Залишити на 20 хвилин.
  2. На дно півлітрової банки кладемо лавровий лист, три горошини чорного перцю. Заповнити щільно банки рибою.
  3. Дно каструлі покриваємо тканиною, ставимо банки, наливаємо воду, накриваємо кришками і ставимо на невеликий вогонь.
  4. Підігріти олію. Коли банки прогрілися, додати до кожної по 4 ст. л. олії.
  5. Протушкувати консерви на невеликому вогні 5 годин, періодично підливаючи воду.
  6. Накрити банки капроновими кришками та зберігати в холодному місці

Читайте також:

Можливо зацікавить