Осінній гарбузовий пиріг на кефірі: ароматна випічка, яку захочеться готувати знову

Осінній гарбузовий пиріг на кефірі: ароматна випічка, яку захочеться готувати знову

Восени саме час для ароматної домашньої випічки — і гарбузовий пиріг на кефірі з манкою ідеально передає настрій цієї пори. Ніжний, вологий і яскравий, він сподобається навіть тим, хто зазвичай не любить гарбуз — достатньо лише додати трохи лимонної цедри для особливого смаку й аромату.

Про це пише ТСН. Інгредієнти

  • крупа манна - 270 г
  • кефір - 250 г
  • гарбуз очищений - 300 г
  • цукор - 120 г
  • цедра лимона - 1 ст. л.
  • розпушувач - 2 ч. л.
  • сіль - щіпка
  • масло вершкове

Гарбуз очистьте від шкірки та натріть на дрібну тертку. До натертого гарбуза додайте кефір, манну крупу, цукор, сіль, розпушувач, цедру лимона, добре перемішайте та залиште на 10–15 хвилин за кімнатної температури. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть масу та розрівняйте.

Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 45–50 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Пиріг остудіть та виберіть із форми.

Поради:

Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. За бажанням готовий пиріг посипте цукровою пудрою.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю

Одна ложка «рідкого золота» й організм вам подякує: чому зранку варто пити оливкову олію

Одна ложка «рідкого золота» й організм вам подякує: чому зранку варто пити оливкову олію