Осінній гарбузовий пиріг на кефірі: ароматна випічка, яку захочеться готувати знову

Восени саме час для ароматної домашньої випічки — і гарбузовий пиріг на кефірі з манкою ідеально передає настрій цієї пори. Ніжний, вологий і яскравий, він сподобається навіть тим, хто зазвичай не любить гарбуз — достатньо лише додати трохи лимонної цедри для особливого смаку й аромату.
Про це пише ТСН. Інгредієнти
- крупа манна - 270 г
- кефір - 250 г
- гарбуз очищений - 300 г
- цукор - 120 г
- цедра лимона - 1 ст. л.
- розпушувач - 2 ч. л.
- сіль - щіпка
- масло вершкове
Гарбуз очистьте від шкірки та натріть на дрібну тертку. До натертого гарбуза додайте кефір, манну крупу, цукор, сіль, розпушувач, цедру лимона, добре перемішайте та залиште на 10–15 хвилин за кімнатної температури. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть масу та розрівняйте.
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 45–50 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Пиріг остудіть та виберіть із форми.
Поради:
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. За бажанням готовий пиріг посипте цукровою пудрою.
Читайте також:
- Осінній смак, який підкорює з першого разу: гарбузові оладки, що полюблять навіть діти
- Чому кури перестають нестися: головні причини та поради, як підвищити несучість
- Осінній тертий пиріг з гарбузом і сиром: ароматний домашній десерт, який закохує з першого шматочка