Капуста зберігається до весни без гнилі: проте й дієве підживлення восени

Капуста зберігається до весни без гнилі: проте й дієве підживлення восени

Щоб капуста була щільною, смачною і добре зберігалася до весни, її потрібно правильно підживити у вересні. Досвідчені садівники радять дві ефективні підгодівлі: перша — для зміцнення листя та запобігання розтріскуванню, друга — для тривалого зберігання головок, завдяки чому капуста залишиться соковитою й корисною аж до березня.

У вересні капуста зазвичай перестає активно рости й починає потроху ущільнювати листя, готуючись таким чином до зберігання, пишуть Добрі новини.

У зв’язку із цим саме зараз їй особливо необхідні калій, фосфор та магній. Без них головки будуть пухкими і дуже швидко зіпсуються.

Садівники та городники з багаторічним досвідом поділилися із дачниками двома фінальними, однак не менш важливими підгодівлями цього сезону.

Підживлення для щільності

Для приготування цього ефективного засобу в десяти літрах води потрібно розчинити по дві столові ложки сульфату калію, суперфосфату та сульфату магнію. При цьому орієнтовно за один день до внесення підгодівлі слід обов’язково полити рядку, а потім злегка розпушити ґрунт і вилити приготовлений розчин під корінь.

За словами досвідчених садівників, така суміш чудово зміцнює листя, помітно покращує колір та надійно захищає від розтріскування.

Підживлення для зберігання

Приблизно через два тижні підживлення необхідно повторити, проте у цьому випадку рекомендується взяти три столові ложки сульфату калію та дві столові ложки суперфосфату на десять літрів води.

Як пояснили фахівці, калій створює надійну захисну плівку на листі, а фосфор, у свою чергу, швидко й ефективно зміцнює кореневу систему.

Отже, саме завдяки цим двом описаним вище простим і водночас дуже дієвим підживленням головки капусти будуть неймовірно щільними, соковитими та спокійно пролежать у погребі аж до березня.

Довідка: капуста містить багато нерозчинної клітковини, яка не розщеплюється в кишечнику. Вона допомагає підтримувати здоров’я травної системи, регулювати цей процес і запобігати появі закрепів. Розчинна клітковина збільшує кількість корисних бактерій у кишечнику. Вони захищають імунну систему та сприяють виробленню вітамінів К2 і В9.

Читайте також:

Можливо зацікавить