Секрети варіння буряка: швидко, без запаху та з яскравим відтінком

Секрети варіння буряка: швидко, без запаху та з яскравим відтінком

Буряк – смачний і корисний овоч, але під час варіння він може втратити яскравий колір і наповнити кухню різким запахом. Є кілька простих кулінарних хитрощів, які допоможуть швидко зварити буряк, зберегти його насичений відтінок та позбутися неприємного аромату.

Звісно, якщо варити буряк традиційним способом у каструлі, тоді кухня, а згодом і повістю вся квартира або будинок може наповнитися доволі характерним запахом, пишуть на сайті Добрі новини.

Саме тому тим, хто не бачить іншого способу попередньої обробки цього коренеплоду для приготування різноманітних улюблених салатів та будь-яких інших страв, надзвичайно корисно знати, як можна легко та швидко впоратися з неприємним запахом.

Втім, спершу необхідно обов’язково помити буряк, видаливши виключно лише значні забруднення, однак нічого не вирізаючи та не видаляючи. Окрім того, для варіння овочу також потрібно взяти емальований посуд.

Коренеплід слід занурювати у киплячу воду. Тому дуже важливо правильно розрахувати необхідну кількість води для того, щоб буряк повністю занурився в окріп. Після цього середній плід може варитися приблизно 30-40 хвилин.

Як зберегти колір?

Досвідчені господині запевняють, що колір буряка можна зберегти, якщо додати у воду одну чайну ложку цукру або 1/2 чайної ложки оцту. Також чудово допомагає звичайний лимонний сік.

Як позбутися запаху?

Іноді із запахом не може впоратися ані витяжка, ані відкрите вікно. Однак, якщо кинути в каструлю скоринку чорного хліба й варити її разом із буряком, то запах помітно пом’якшується й стає не таким різким.

На замітку: не забудьте після завершення варіння помістити буряк у холодну воду, щоб він набагато легше чистився.

Таким чином, навіть при звичайному варінні буряка можна із легкістю уникнути неприємного запаху і зберегти неймовірно яскравий колір овочу. Описані вище дрібні кулінарні хитрощі роблять приготування дуже легким та приємним, доводячи, що процес створення смачних страв не обов’язково потребує клопоту.

Можливо зацікавить